„Graphic Node“ apdovanota už verslo idėjas, kurios virsta tikrove

zivilePraėjusį antradienį „Mersure“ viešbutyje, Marijampolėje, buvo paminėta profesinė verslo atstovų šventė – Verslo diena. Jos metu vyko ekonomikos srityje dirbančių Lietuvos diplomatų, komercijos atašė, valstybės institucijų vadovų, VšĮ „Versli Lietuva“ atstovų susitikimas su Marijampolės regiono verslininkais bei jaunų, neseniai savo verslą pradėjusių žmonių apdovanojimai.
 
R. Brazytės nuotr. Ž. Unguvaitytei apdovanojimą įteikė UAB „Mantinga“ generalinis direktorius Kęstutis Svitojus.
 
Pasak Verslo dienoje dalyvavusio rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko, šiais metais šventės metu buvo nuspręsta pagerbti  ir paskatinti jaunuosius regiono verslininkus. Iš kiekvienos savivaldybės buvo pasiūlyta apdovanoti po vieną neseniai įsikūrusią ir sėkmingai dirbančią verslo įmonę.  Tarp nominantų  papuolė ir UAB „Graphic Node“, nuo 2011 metų veikianti Šakiuose. Tai trečioji Lietuvoje įmonė, kurianti ir internetu užsienio rinkose parduodanti dizaino produktus „Apple“ firmos kompiuteriams.

UAB „Graphic Node“ įkūrėjai ir direktorei Živilei Unguvaitytei už verslo idėjas, kurios virsta tikrove, buvo įteiktas diplomas ir simbolinė stiklinė skulptūrėlė. Kartu  su verslininke į renginį  atvyko nemažas įmonės darbuotojų būrys. Treti metai veikiančioje bendrovėje spalio 21 dieną buvo įdarbintas 12 – asis  darbuotojas. V. Girdauskas pasidžiaugė, kad į šakiečių įmonę dirbti atvyksta jauni žmonės iš Kauno, Marijampolės ir aplinkinių mūsų rajono miestelių. Jaunąją verslininkę ir jos komandą pasveikino rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, V. Girdauskas ir Šakių verslo klubo prezidentas Arūnas Tarnauskas.

Renginyje, kurį organizavo  Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialas, vyko Kontaktų mugė, kurioje dalyvavo daugiau nei pusė šimto ekonomikos atstovų, dirbančių 37 pasaulio šalyse. Rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas,  ieškodamas verslininkų, besidominčių panemunės turizmo plėtra, kalbino Kazachstano, Kinijos, Japonijos, Italijos ir Ispanijos atstovus. „Kazachstano diplomatai sutinka, kad jiems pasiūlyta rinka yra perspektyvi ir moki, tačiau netinkama dėl nepatogaus susisiekimo su Lietuva. Mat pas mus jiems reikia visą parą keliauti, nėra tiesioginių skrydžių. Kiniečius domintų su jų šalimi dirbančios agentūros, o italai taip pat abejojo, ar jų verslininkai investuotų ir vargu ar sutiktų tapti Gelgaudiškio dvaro rūmų koncesininkais“, - pasakojo V. Girdauskas.

Jo manymu, labiausiai panemunių turizmu susidomėjo japonai, nes juos domina vietos, kur yra švari gamta, švarus oras ir koks nors kultūrinis paveldas. „Panašius kriterijus kelia ir Ispanijos diplomatai. Šioms šalims persiųsime paruoštas tarptautinio konkurso sąlygas, - teigė pašnekovas. – Aišku, dabar sunku pasakyti, ar jų verslininkai susidomės investavimo į Gelgaudiškio dvarą pasiūlymais, tačiau pamėginti verta.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.