Asta GVILDIENĖ
Praėjusį penktadienį kaimo turizmo sodyboje „Bičnamis“ šakiečių laukė staigmena – atsidarė šašlykinė. Tai gelgaudiškiečio verslininko Rimvydo Puidoko ir „Bičnamio“ savininko Arūno Danieliaus seniai brandinta idėja.
Nuotr. Rimvydas Puidokas (kairėje) ir Arūnas Danielius patikino, kad „Bičnamyje“ įsikūrusios šašlykinės klientų laukia ne tik geras šašlykas, bet ir greitas aptarnavimas.
Padegimas sujaukė planus
„Kadangi perpildytoje kaimo turizmo sodybų ir pirtelių rinkoje žmones sunku nustebinti, nuo kasdienybės ir triukšmo pavargusiems žmonėms nusprendėme pasiūlyti atokvėpio valandėlę ąžuolų paunksnėje, – kalbėjo A. Danielius. – Čia jie ne tik šašlyką suvalgys ir paskanaus naminės giros, bet ir pailsės natūralioje gamtos aplinkoje.“
Pasak „Bičnamio“ savininko, neseniai praradusio kaimo turizmo sodybos „vinį“ – seną troleibusą, kuriame buvo įrengti miegamieji, šašlykinę su R. Puidoku čia ketino atidaryti dar gegužės 1–ąją, tačiau gaisras sugriovė planus. Prireikė laiko, kol buvo pašalinta sudegusi metalo krūva, nupjautos apanglėjusios medžių šakos.
Ir kūnui, ir sielai
Po kaimo turizmo sodybos ąžuolais – ypatinga aura. Todėl neatsitiktinai čia nuspręsta šašlykinę įrengti po atviru dangumi ir atsisakyti trankios muzikos. Per ją neišgirstum natūralių gamtos garsų – medžių ošimo, rugių lauko šnaresio, paukščių giesmių. Tikrų tikriausia meditacija. O jeigu dar gali pasimėgauti čia pat ant žarijų keptu gardžiu šašlyku, atrodo, tą akimirką daugiau nieko ir nereikia.
„Šašlykų porcijos kaina, kaip ir visur, – 4 Eur. Kol kas pigiau nieko negalime pasiūlyti. Mūsų šašlykinėje vienas patiekalas. Galima rinktis aštresnį kiaulienos arba švelnesnį kariu pagardintą vištienos šašlyką su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Atsigerti siūlome atšaldytos naminės giros, paruoštos pagal specialų receptą, – su meniu supažindino R. Puidokas. – Viskas ruošiama neseniai duris atvėrusioje Šakių kavinėje–klube „Zebra“, atitinkančiame visus higienos reikalavimus.“
Dirbs ir savaitgaliais
Šašlykinė veiks tik šiltuoju metų laiku – iki lapkričio 1 d. Šašlykų bus galima užsukti kasdien, iki 21 val. (savaitgaliais valanda ilgiau). A. Danieliaus teigimu, klientus stengsis aptarnauti operatyviai – per 15–20 min. Tiek trunka iškepti šašlyką. Be to, šašlykinę bus galima užsisakyti vakarui. Ateityje čia planuojama rengti ir teminius vakarus, ir bardų koncertus.
„Planuojame į meniu įtraukti dar vieną patiekalą – gerą sriubą, kaip firminį šašlykinės patiekalą. Ją klientai galės suvalgyti, kol lauks šašlyko, – atviravo „Bičnamio“ savininkas. – Be to, šašlykų galima užsisakyti ir išsinešti.“