Kiduliuose varžėsi žemės ūkio technikos gerbėjai

artojaiPraėjusį šeštadienį Kiduliuose vyko artojų šventė. Tai antrus metus aplinkinių bendruomenių organizuojamas rudens renginys žemės ūkio technikos gerbėjams.
 
Nuotr. Visi keturi jaunieji artojai buvo apdovanoti – kas skatinamuoju prizu, kas taurėmis ir dovanų kuponais.
 
Nepaisydami rudeniškos darganos į laukus atvyko jaunieji Kidulių seniūnijos ūkininkai bei jų vaikai išbandyti savo jėgų. Šiais metais be arimo artojų laukė dar dvi rungtys – tai priekabos statymas bei rulonų krovimas. Iš viso trikovėje susikovė keturi dalyviai.

Keturi jaunuoliai su džiaugsmu išaukštino įprastą ūkio darbą, mėgavosi dėmesiu ir galimybe pasidalinti smulkmenomis apie įvaldytą turimą techniką.

Daug dėmesio varžybose sulaukė traktorius „John Deere“. Traktoriai „Mase Ferguson 8120“ ir „Fendt Favorit 612“ apie techniką nenusimanantiems gal mažai ką sako, tačiau trijų skirtingų traktorių su skirtingais plūgais pasirodymas žinovams buvo tikrai įdomus.

Keturi dalyviai burtų keliu gavo po lauko rėžį ir 15 minučių jam suarti. Po visų rungčių atlikimo apdovanoti buvo visi renginio dalyviai. Skatinamąjį prizą už dalyvavimą gavo be prizinės vietos likęs Tautvydas Česnaitis – vienintelis Bunikių kaimo atstovas. Trečioje vietoje liko Rokas Žemaitis. Marius Bakaitis viršijo draugų prognozes ir užėmė antrąją vietą. Visus maloniai nustebino Juozas Dimaitis, kuris tapo geriausias 2015 metų Kidulių seniūnijos artojas.

Kidulių seniūnijos seniūnas Mindaugas Mykolaitis džiaugėsi, kad pernykštė Bunikių kaimo bendruomenės „Kregždantė“ iniciatyva ir šiemet subūrė artojus draugėn, be to, artojų konkursas yra kitų metų renginių planuose. Renginys artojams patiko ne tik kaip oficialus jėgų pasitikrinimas, bet ir kaip puiki pramoga, išsiskirianti iš jiems kasdienių darbų. Po apdovanojimų ceremonijos jaunieji artojai skubėjo pasinaudoti laimėtais Daukantiškių kaime įsikūrusios užkandinės „Prerija“ dovanų kuponais.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.