„Dojus agro“ aptarnavimo centro statybos pradėtos oficialiai

dojusRita PLAUŠINAITYTĖ - ŠERKŠNIENĖ
 
Lapkričio 4 d. UAB „Dojus agro“ naujoje aptarnavimo centro aikštelėje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo įkasta plieninė kapsulė su raštu ateities kartoms, ji simbolizuoja agroserviso statybų pradžią.
 
Nuotr. UAB „Dojus agro“ valdybos pirmininkas Pranas Dailidė ir įmonių grupės generalinis direktorius Donatas Dailidė svečių pasirašytą raštą ateities kartoms įdėjo į metalinę kapsulę.
 
Ceremonijos metu „Dojus agro“ valdybos pirmininkas Pranas Dailidė džiaugėsi, kad jų bendrovė sėkmingai vykdo veiklą Šakių rajone jau daugelį metų. Siekdama kvalifikuotai aptarnauti ne tik mūsų rajono ūkininkus ir bendroves, bet ir Jurbarko bei Vilkaviškio regionų žemdirbius, įmonė nusprendė statyti vieną, tačiau kokybišką aptarnavimo centrą visiems minėtiems regionams. Nors statybų aikštelėje Lembūdžių kaime darbus vykdančios įmonės „Statagra“ technika dūzgia jau gerą mėnesį, tačiau oficialiai statybos pradedamos lapkričio 4 d. Statybų pabaiga yra numatyta 2016 birželio 1 d.  Numatyta, kad šio technikos pardavimų ir technikos priežiūros centro plotas užims 1300 kv. m plotą (iš jų 850 kv. m serviso ir atsarginių dalių patalpos). Manoma, kad naujajame centre dirbs 15 žmonių. Šio centro statybų įgyvendinimas bendrovei gali atsieiti apie 1,7 mln. eurų. Europine parama įmonė įgyvendindama šį projektą nesinaudojo, tačiau pinigų nusprendė pasiskolinti banke. Anot P. Dailidės, džiugu, kad jam tenka dirti tokiame krašte, kuris jam yra ne tik gimtasis, bet čia stiprūs ir ūkininkai, ir žemės ūkio bendrovės. Pasak valdybos pirmininko, smagu, kad šią dieną į renginį atvyko daug garbingų svečių, tarp jų ir šio centro projekto autorius architektas Gintautas Narkevičius, kuris projektuoja visus „Dojus agro“ statybų objektus nuo pat įmonės veiklos pradžios.

Dėl modernaus aptarnavimo centro statybų mūsų rajone džiaugėsi ir rajono meras Juozas Bertašius:

„Džiugu, kad Pranas Dailidė stiprina savo bendrovės veiklą mūsų rajone, krašte, kur jis pats gimė ir augo. Tai puikus pavyzdys to, kad pirmiausia reikia mylėti ir puoselėti savo kraštą.“

Seimo narys Mindaugas Bastys taip pat išreiškė pagarbą bendrovės vadovams, kurie nusprendė daryti nemažas investicijas būtent Šakių rajone. Anot M. Basčio, modernus aptarnavimo centras reikalingas aplinkiniams žemdirbiams ir bendrovėms, kurios dirba būtent šitame rajone, daro čia investicijas, perka techniką – visa tai prisideda prie bendros krašto ekonomikos augimo.

Su savo veiklos plėtra ir stiprinimu, „Dojus agro“ valdytojus pasveikino Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas bei Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos vadovas Jonas Sviderskis.

Ant garbingo rašto, kuris vėliau buvo įdėtas į metalinę kapsulę ir užbetonuotas serviso pamatuose, pasirašė visa virtinė garbingų svečių bei pačios bendrovės valdytojų. Tarp pasirašiusiųjų buvo Seimo nariai – Mindaugas Bastys, Bronius Pauža, Arvydas Vidžiūnas. Taip pat savo autografus rašte paliko rajono meras Juozas Bertašius, rajono savivaldybės vyr. architektė-vedėja Vita Valaitienė, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos vadovas Jonas Sviderskis bei Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas. Atminimo rekvizitus minėtame rašte paliko ir rajono ūkininkai Mindaugas ir Vidmantas Martinaičiai bei Vytautas Bitinas. Garbingame rašte pasirašė ir „Dojus agro“ valdybos nariai – pirmininkas Pranas Dailidė, įmonių grupės generalinis direktorius Donatas Dailidė, bendrovės generalinis direktorius Audrius Kavaliauskas. Parašus padėjo ir tie asmenys, kurie prie centro statybų prisideda savo darbu – „Architektų biuro G. Narkevičius ir partneriai“ architektas Gintautas Narkevičius, UAB „Stanagra“ vadovas Gintautas Ambrasas, UAB „Ribinis būvis“ vadovas Audrius Ražaitis ir SEB banko atstovas Jonas Vaičaitis. Visa garbingų svečių delegacija pasirašė už tai, kad statybų projektas būtų įgyvendintas laiku ir kokybiškai. Taip pat svečiai palinkėjo šeimininkams, kad šis centras taptų mėgstamiausia ir labiausiai Šakių rajone lankoma vieta, o darbuotojams jis taptų jaukia bei geidžiama darbo vieta. Statytojams palinkėta, kad šis projektas būtų pelningas ir atneštų sėkmę tolimesnėje veikloje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.