Plastikinių langų priežiūra

Pasirodžius žiniasklaidoje pranešimams apie sukčius, norinčius patikrinti butų langų būklę, atsirado nemažai problemų iš tiesų tuo užsiimančioms profesionalioms įmonėms. Apie tai pasakoja UAB „Unito aljansas“ vadovas Remigijus Petkus:

– Ar pamenate tuos laikus, kai artėjant šaltajam sezonui reikėdavo apklijuoti langus? Įsistačius plastikinius langus, to daryti nebereikia. Tačiau montuotojai, atlikę darbus, pamiršta paminėti tris labai svarbius dalykus.
 
1. Būtina reguliariai sutepti visas judančias furnitūros detales specialiu tepalu bent dukart per metus. Juk tai judančios metalinės plokštelės. Taip pat būtina nuolatinė (kas 6 mėn.) guminių tarpinių priežiūra, kad jos atgautų savo elastingumą.
2. Keičiantis sezonui, langus būtina sureguliuoti vasaros ir žiemos sezonui. Jeigu mechanizmas yra nuolat nustatytas žiemos sezonui, tai sukelia papildomą apkrovą, o lenkiškos guminės tarpinės greičiau sudyla. Jeigu pritaikyta vasaros sezonui – žiemą šiluma iškeliauja per langus.
3. Lieka neišspręsta ir oro ventiliacijos problema, dėl kurios vėliau būtuose ir namuose pradeda kauptis drėgmė ir atsiranda pelėsis.

Norime atkreipti dėmesį į esamas gumines langų tarpines.

Guminės tarpinės nusidėvėjimas tiesiogiai susijęs su nuolatiniu lango naudojimu bei pastarojo tarnavimo trukme. Kaskart langą atidarant ir uždarant, tarpinės yra deformuojamos – tai išsitiesina, tai susispaudžia. Tarpinių keitimas, skaičiuojant laiką nuo lango sumontavimo, galimas po 3–7 metų, kai kuriais atvejais – anksčiau ar vėliau. Tai lemia tiek pačios tarpinės kokybė (minkštesnė tarpinė atsparesnė deformacijai bei temperatūrų poveikiui), tiek ir tai, ar pakankamai dėmesio skiriama pastarųjų priežiūrai. Langų tarpines reikėtų papildomai sutepti bent du kartus per metus (rudenį ir pavasarį), kad atgautų savo elastingumą, ir pasirūpinti nuolatine jų švara, naudojant specialias valymo priemones. Neprižiūrima tarpinė praranda elastingumą, yra lengvai veikiama temperatūrų kaitos (dėl karščio – „prikepa“ prie profilio, dėl šalčio – suskilinėja), sukietėja, lango izoliacijos sandarumas sumažėja, padidėja triukšmas, sklindantis iš lauko.

Rekomenduojame lenkiškas gumines tarpines pasikeisti į vokiškas poliuretano tarpines.

Vokiškų tarpinių privalumai

Pakeitus gumines tarpines vokiškomis „Schlegel“ firmos poliuretano tarpinėmis, ateityje sutaupysite savo pinigus. Tarpinė yra atspari drėgmei, ultravioletiniams spinduliams, temperatūrų kaitai (nuo –60 iki +70 pagal Celsijų), aukšta garso izoliacija, 5 metų garantija, ilgaamžė (21 metai ir daugiau), nereikalauja papildomos priežiūros visą eksploatacijos laikotarpį, žemas šilumos laidumo koeficientas – K = 0.033 w/mK, nebereikės perstatinėti furnitūros į vasaros ir žiemos režimus.

UAB „Unito aljansas“ komanda atlieka langų ir durų sandarumo reguliavimo, tarpinių keitimo, ventiliacijos vožtuvų įstatymo, užfiksuojančių rankenėlių su apsauga nuo vaikų montavimo darbus.

Tiesa, šiuo atveju mūsų darbą gerokai apsunkino pasirodę pranešimai žiniasklaidoje. Klientai pasimeta: savo paslaugas jiems siūlo apsimetėliai ar profesionalai? Kaip atskirti? Mūsų įmonės darbuotojai dėl susitikimo telefonu visuomet tariasi iš anksto. Taip pat informaciją galite pasitikrinti mums paskambinę telefonu. Be to, pažymėjimo paprašykite darbuotojui dar neįžengus pro duris.

Mūsų padaliniai yra: Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje. Tel. Alytuje: 8 616 86 099, 8 603 69 549. Tel. Šiauliuose: 8 609 30 242, 8 616 86 099. Tel. Kaune/Kėdainiuose/Šakiuose: 8 626 64 799. Tel. Vilniuje: 8 612 69 933, 8 616 86 099. Tel. Panevėžyje: 8 686 10 098, 8 616 86 099. www.unitoaljansas.lt Iki gruodžio 24 d. taikoma kalėdinė akcija (nuolaida darbams ir medžiagoms – 35 proc.) išsikvietus patiems konsultantą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.