Labiausiai nukentėjo Sudargo ir Plokščių žemdirbiai

Savivaldybės Žemės ūkio skyriaus ir seniūnijų specialistai apklausė rajono ūkininkus ir žemės ūkio bendroves dėl nepalankių meteorologinių sąlygų padarytos žalos. Labiausiai nukentėjo Sudargo ir Plokščių seniūnijose gyvenantys ir dirbantys žemdirbiai.

Iki spalio 3 d. prašymus dėl žalos pateikė dešimt rajono ūkininkų. Duomenys dar gali keistis, nes prašymai dėl žalos renkami ir toliau. Gyventojai, ūkio subjektai ir kitos įstaigos, kurie dėl ekstremaliosios situacijos patyrė žalą, prašymus turi pateikti ne vėliau kaip per mėnesį nuo žalos atsiradimo.
 
Kaip minėta, dėl meteorologinių sąlygų rajone labiausiai nukentėjo Sudargo ir Plokščių seniūnijose esantys žemės ūkio subjektai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos duomenimis, Šakių rajone 2017 m. rugsėjo mėnesį iškrito 92 mm kritulių. Toks kritulių kiekis 1,8 karto viršijo minėto laikotarpio vidutinį daugiametį kritulių kiekį.

Savivaldybės lygio ekstremalioji situacija skelbiama, kai įvykis atitinka, pasiekia ar viršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintus ekstremaliųjų įvykių kriterijus ir sąlygas, išdėstytas Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu.

Rajone situacija kriterijų neatitiko, todėl ekstremali situacija neskelbta. Ministrų kabinetas spalio 4 d. pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos rekomendacijai ir ekstremalią situaciją paskelbė visoje šalyje

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px