Parėmė jaunųjų verslininkų veiklą

Gegužės 25 d. posėdžiavusi rajono savivaldybės taryba skyrė Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo paramą 11-ai verslo subjektų. Jiems buvo išdalyta daugiau nei 10,5 tūkst. eurų suma.

Kadangi šiame kvietime buvo sulaukta rekordinio skaičiaus paraiškų, o prašoma suma buvo didesnė nei leido fondo galimybės, Verslo plėtros taryba tik iš dalies tenkino prašomos paramos finansavimą. Tad daugeliui verslo subjektų jis sumažėjo beveik per pusę.
 
Tokiam sprendimui paprieštaravo tarybos narė Raminta Jakelaitienė, kurios manymu, fondo lėšų trūkumas nėra pagrindas skirti mažesnę paramą nei numatyta nuostatuose. Ji siūlė fondui ieškoti didesnio finansavimo, kad nebūtų nuvilti jaunųjų rajono verslininkų lūkesčiai.

Iš dalies buvo patenkinta Rimanto Kybarto paraiška, skiriant jam 2 tūkst. eurų įrangos įsigijimui kompensuoti. Pareiškėjas sėkmingai vykdo individualią statybinę tinkavimo veiklą, o nuo šių metų suplanavo ir plėtrą, papildydamas savo veiklą dažymu ir stiklinimu, kad būtų išvengta sezoniškumo.

UAB „Ramzida“ taip pat buvo skirta 2 tūkst. eurų parama įrangos įsigijimui kompensuoti – įmonė įsigijo transporto priemonę, su kuria dirba vienas akcininkas pagal darbo sutartį, o jaunas įmonės vadovas baigia logistikos studijas ir planuoja ne tik vadovauti, bet ir pats užsiimti krovinių logistika.

UAB „Baltic Speed“ paramos prašymas patenkintas tik iš dalies – skirta 1,5 tūkst. eurų. Įmonė įsigijo kompiuterį su serveriu ir transporto valdymo programa, sukūrė dvi darbo vietas bei planuoja mūsų rajono verslo subjektams pasiūlyti kvalifikuotas transporto logistikos paslaugas, kurias dabar įmonė perka iš kitų teikėjų.

Verslo plėtros taryba pritarė Andriaus Matusevičiaus pateiktai verslo idėjai ir skyrė 4 tūkst. eurų finansavimą. Pareiškėjas planuoja užsiimti metalizuoto plastiko, metalo, stiklo, medienos, odos graviravimu, pjaustymu, markiravimu. Jis ketina gaminti suvenyrus ir jau vykdo derybas su užsakovais iš Maltos. Jam talkins ir gaminių dizainą kurs kitas šakietis – idėjos bendraautorius.

Taip pat nuspręsta finansuoti įmonės įsteigimo išlaidas septyniems pareiškėjams, kurie deklaravę gyvenamąją vietą mūsų rajone ir jų veikla bus susijusi su rajonu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.