Šilumos kainos bus nustatomos dar kartą

Praėjusią savaitę savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis vyko į Vilnių, kur su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija dar kartą apsvarstė situaciją dėl UAB „Šakių šilumos tinklai“ ūkio.

Anot skyriaus vedėjo, su komisijos nariais buvo aptarti du klausimai. Pirmas – dėl šilumos kainos nustatymo ateinantiems metams. Antras – kad investicijos, kurios buvo padarytos dar 2014 m., kontrolės komisijos būtų pripažintos kaip bendrovės investicijos.
 
Aptariant antrąjį klausimą, kaip sako A. Šlėderis, kontrolės komisija jau dabar daro pakeitimus ir žada padarytas „Šakių šilumos tinklų“ investicijas į bendrovę 2014 m. pripažinti, kad tai yra pačios bendrovės investicijos į savo ūkį, nes iki šiol už jas bendrovė buvo laikoma skolininke.

Dar vienas klausimas, kuris šiuo metu yra aktualus ir susijęs su mūsų rajono bendrove, tai šilumos kainų nustatymas. Kaip ir kasmet, UAB „Šakių šilumos tinklai“ skaičiuoja ir nustato pagal tam tikrus kriterijus būsimus šilumos sezono įkainius, kuriuos tvirtina savivaldybės taryba, o po to toms kainoms dar turi pritarti Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija. Analizuodama pateiktus UAB „Šakių šilumos tinklai“ įkainius, komisija pastebėjo daug netikslumų ir tokių įkainių neketina tvirtinti. Kaip sako A. Šlėderis, šiuo metu bendrovė turi dar kartą apskaičiuoti ir įvertinti kontrolės komisijos rastus netikslumus, nustatant šilumos įkainius, bei viskas dar kartą turi būti patvirtinta savivaldybės tarybos sprendimu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.