Paviešino susirašinėjimą

Po susitikimo su UAB „Delca invest“ atstovais, ketinančiais Aušros ir V. Kudirkos gatvių sankirtoje statyti savitarnos plovyklą, informaciją, kad verslininkų pateikta informacija neatitinka tikrovės, išplatino ir savivaldybės administracija. Tiesa, kad verslininkai kalba netiesą, rajono meras Edgaras Pilypaitis kalbėjo ir susitikimo su verslininkais metu jiems į akis.

Pirmiausiai savivaldybės puslapyje paviešintoje informacijoje paneigiamas teiginys, kad Šakių savivaldybės administracija neva laiku neatsakė į verslininkų paklausimą. Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis prideda liepos 3-osios elektroninį UAB „Šiltas namas“ inžinieriaus Andriaus Gėgžno laišką: „Sveiki, norėčiau gauti informacijos, ar Aušros g. 2 Šakiai  galima nesudėtingo pastato statyba – rankinė plovykla. Pridedu schemą. Gal turite informacijos, ar Šakiuose nėra numatoma daugiau rankinių plovyklų.“
 
Paviešintas irkitą dieną A. Šlėderio pateiktas atsakymas: „Laba diena, Jūsų pasirinktas sklypas yra pačiame miesto centre, todėl, manau, patys suprantate, kad toks objektas nėra priimtinas. Pagal miesto viziją šioje teritorijoje numatoma komercinio-biuro pastato statyba su kampiniu užstatymu. Prašytume norimo objekto statybą perkelti į nuošalesnę vietą. Pvz., Šaulių ar Vytauto gatves.“

Registrų centro duomenimis, liepos 3 d. įregistruota šio sklypo pirkimo-pardavimo sutartis, taigi ir sklypo pirkimas, ir kreipimasis į savivaldybės darbuotojus vyko tą pačią dieną, nors susitikimo metu verslininkai aiškino nežinoję savivaldybės pozicijos, kaltino atsakymų vilkinimu.

A. Šlėderis paneigė ir teiginius esą kitame sklype, arčiau Zanavykų turgaus, nėra gamtinių dujų trasos.

„Dujų trasa Turgaus g. ateina iki siūlomo sklypo, o pasirinktame miesto centre sklype reikėtų įvadą jungti nuo E. Steponaičio g., ir tai yra žymiai toliau, be to, tektų kirsti ir regioninės reikšmės kelią“, – aiškina vedėjas, pridurdamas, kad nei su savivaldybės vyr. architekte, nei su atsakingu už miesto viziją specialistu nebuvo bendrauta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.