„Skruzdės“ apdovanojimas iškeliavo į Gelgaudiškį

rinkevicius skruzde
„Skruzdės“ apdovanojimas įteiktas UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktoriui Edmundui Rinkevičiui, kurio vadovaujama įmonė tapo konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtoja. D. Pavalkio nuotr.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Ketvirtadienio vakarą restauruotoje Zyplių dvaro virtuvėje įsikūrusiame restorane „Kuchmistrai“ rajono verslininkai, atidėję kasdienius darbus ir rūpesčius, minėjo savo profesinę šventę. Svarbiausiu jos akcentu jau ketvirtus metus iš eilės tapo konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtojo, kuriam tradiciškai įteikiama skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio sukurta „Skruzdės“ skulptūrėlė, apdovanojimas.

Tardamas sveikinimo žodį rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis džiaugėsi besitęsiančia tradicija – kasmet kažką pastebėti, surasti ir vieni kitais pasidžiaugti. Juo labiau, kad mūsų rajono verslininkai nelieka nepastebėti ir renginyje „Metų žvilgsnis“, kuriame pagerbiami viso Marijampolės regiono verslo įmonių pasiekimai. Priminsime, kad praėjusiais metais tarp sėkmingiausių regiono verslininkų pateko UAB „Vilkenta“, kuriai apdovanojimas įteiktas už krašto garsinimą puoselėjant kulinarinį paveldą. Beje, sėkmė įmonei šypsojosi du kartus – ji tapo ir praėjusių metų „Skruzdės“ apdovanojimo laimėtoja.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybės vardu verslo bendruomenę sveikino Arūnas Tarnauskas, džiaugdamasis senais tradiciniais ir naujai atsirandančiais verslais, linkėdamas kūrybiškumo, prisitaikymo prie rinkos ir savo kompetencijų kėlimo.  

Verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė įmonių pavadinimų abėcėlės tvarka pristatė septynias įmones, kurios šiemet dalyvavo konkurse „Sukurta Šakių krašte“. Į „Skruzdės“ statulėlę pretendavo UAB „Arūmunalda“, Paliekio dvare organizuojanti edukacijas „Vynas sudėtingas, gyvas ir prasmingas“; UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“, gaminantis greitai ir paprastai montuojamas, analogų Baltijos šalių rinkoje neturinčias plokštes autobusų stotelėms, kurios pritaikytos žmonėms su regėjimo negalia; UAB „Lavina LT“ sukurta lavinamoji priemonė „Rašau rašau...“, kurią sudaro aštuonios medinės lentelės su įvairaus dydžio trafaretais, lavinančiais rankų ir pirštų raumenis, akių ir rankos koordinaciją. Priemonė skirta vaikams ir žmonėms po insulto. Dar viena pretendentė – UAB „Lukšių tekstilė“, pristačiusi dygsniavimą daugiaadatinėmis dygsniavimo mašinomis, galinčiomis padaryti 80 dygsniavimo raštų, naudojamų drabužių, baldų, namų tekstilės gaminių gamybai. Įmonės sudygsniuoti audiniai keliauja po Europą – Latviją, Vokietiją, Kanarų salas, Švediją ir kt. Pretendentė VšĮ „Mena meną“ savo studijoje ir Šakių vaikų lopšelyje-darželyje „Klevelis“ organizuoja keramikos edukacijas, kuriose vaikai mokomi ne tik molio technikos, bet ir atsipalaiduoti, nusiraminti. Jų metu teikiama pagalba vaikams, turintiems elgesio, raidos, motorikos sutrikimų. Konkurse dalyvavo ir savo šakočiais Lietuvoje ir už jos ribų garsėjanti Birutės Drevininkaitienės įmonė „Rugelis“, konkursui pristačiusi tautinio paveldo produktą – „Karališką“ šakotį. Dvejus metus iš eilės (2018 m. ir 2019 m.) įmonė tapo respublikinio šakočių kepimo čempionato nugalėtoja. Paskutinė pretendentė – individualia veikla užsiimanti Aušra Savodnikaitė konkursui pateikė nemokamai Šakių mieste (3 tūkst. egz. tiražu), o nuo 2019 m. vasaros ir Jurbarke (5 tūkst. egz. tiražu) platinamą reklaminį informacinį leidinį „Optimistas“.

rinkevicius skruzde2
UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ apdovanojimą pelnė už specialias silpnaregiams pritaikytas plokštes, skirtas autobusų stotelėms. ŠVIC nuotr.

Komisija kiekvieną konkurso dalyvį vertino atsižvelgdama į gaminio išskirtinumą, unikalumą, jo kokybę, gautus apdovanojimus nacionalinėse ir tarptautinėse parodose, mugėse, gamybos, gaminio ekologiškumą, draugiškumą aplinkai ir gamtai, gaminio konkurencinį pranašumą šalies ir užsienio rinkose bei inovacijų panaudojimą kuriant, gaminant gaminį ar teikiant paslaugą. „Skruzdės“ apdovanojimas skiriamas siekiant skatinti lietuviškų, aukštos kokybės, inovatyvių, išskirtinių, galinčių konkuruoti Lietuvos bei užsienio rinkose produktų gamybą ir vartojimą bei verslo plėtrą Šakių rajone.

Kas taps konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtoju, paaiškėjo tik pačioje renginio pabaigoje. Šiemet „Skruzdės“ apdovanojimas iškeliavo į Gelgaudiškį. Konkurso nugalėtoju tapo UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ už greitai ir paprastai montuojamas, analogų Baltijos šalių rinkoje neturinčias plokštes autobusų stotelėms, kurios pritaikytos žmonėms su regėjimo negalia. Paimdamas į rankas „Skruzdės“ statulėlę bendrovės direktoriaus Edmundas Rinkevičius pabrėžė, jog šis įvertinimas įteiktas ne jam asmeniškai, o visam kolektyvui, nes produktas sukurtas jų gamykloje.

Bendrovės vadovas apgailestavo, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija trejus metus nepriima teisės akto, kuris reglamentuotų stotelės statybas iš jų įmonėje sukurtų plokščių, „todėl teko imtis atsakomybės ir, surinkus pasaulinę praktiką, imtis darbų, kurie šiandien puikuojasi mūsų keliuose“. Pasak UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktoriaus, įmonė daug padėkų sulaukė iš statybininkų, neįgaliųjų ir silpnaregių, nes iš įmonės sukurtų plokščių įrengtos stotelės jiems padeda orientuotis erdvėje.

Skatinamoji padėka įteikta VšĮ „Mena meną“ direktorei Justei Želionienei už edukacinę keramikos veiklą ugdant jaunąją kartą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.