Vandens pramogos ir procedūros – didžiulė nauda sveikatai ir gyvenimo kokybei

Nepaisant to, ar norima sumažinti jaučiamą maudimą ir skausmą, nuraminti mintis ir sumažinti stresą, vandens pramogų ir procedūrų pagalba galima nesunkiai pasiekti norimą rezultatą. Neretai pakanka vos vieno panirimo į vandenį, kad mūsų kūnas ir protas pajustų akivaizdžius teigiamus pokyčius. Vanduo padeda mums atsigauti ir sutvirtėti - juolab, kad vandens pagalba pagerėjus kraujotakai, mes imame aiškiau mąstyti. Todėl jei jus ėmė dominti įvairios vandens pramogos dviems ar norėtumėte išbandyti veiksmingas vandens procedūras, pateiksime jums keletą tokių sprendimų privalumų.

Mažinamas stresas

Labai įtemptas ir spartus gyvenimo tempas gerokai padidina mūsų jaučiamo streso lygį bei rimtų sveikatos problemų riziką. Nuo aukšto kraujo spaudimo, iki širdies ligų – jau seniai neigiamas streso poveikis mūsų sveikatai yra labai gerai ištirtas ir puikiai žinomas kiekvienam medicinos specialistui.
 
Panirimas į sūkurinę vonią, šiltą baseiną ar pasinaudojimas kitomis vandens procedūromis padeda mums atitrūkti nuo kasdieninių stresą sukeliančių veiksnių, tokių kaip darbas ar daugybė buitinių rūpesčių. Laikas, kurį jūs skiriate sau, padeda jums atsistatyti emociškai ir išlaikyti teigiamą požiūrį į savo gyvenimą.

Užmezgamos pažintys

Kai kurie iš mūsų esame pernelyg uždari ir užsisklendę savyje. Tačiau taip būti neturėtų. Ilgalaikis užsidarymas mums įprastoje aplinkoje gali sukelti įvairias psichologines problemas ir susilpninti mūsų socializacijos įgūdžius. Ką jau kalbėti apie išmaniuosius prietaisus, kurie šiomis dienomis skatina mus bendrauti nuotoliniu būdu ir atsiriboti nuo realaus bendravimo.

Todėl jei nusprendžiama pasirinkti įvairias vandens pramogas, apsilankant baseine su pirčių kompleksu, išbandant pažintinį nardymą, vandens atrakcionus, čiuožimą vandenlentėmis ar net skrydį reaktyvine vandens skraidlente, galima labai nesunkiai užmegzti naujas pažintis ir lengviau socializuotis, kartu patiriant daug nepamirštamų nuotykių ir įspūdžių.

Sustiprinamas tarpusavio ryšys

Šiandien galima pasirinkti ir poroms pritaikytas vandens pramogas įvairiuose sveikatingumo kompleksuose ir SPA centruose. Leisdami sau bent trumpam pabūti kartu, jūs galite sustiprinti tarpusavio ryšį, kuris labai dažnai ima silpnėti, kuomet du vienas kitą branginantys žmonės pasineria į rutiną ir kasdienybę.

Pagreitinamas raumenų atsistatymas

Vanduo geba sumažinti mūsų raumenų įtampą, juos atpalaiduojant. Todėl pasinėrimas į šiltą vandenį – tiek prieš treniruotę, tiek ir po jos - gali padėti lengviau atsigauti ir pagreitinti raumenų atsistatymą. Vandens procedūros jau seniai yra rekomenduojamos žmonėms, kurie kasdien patiria didelį fizinį krūvį ir nori lengviau atsigauti.

Pagerinama miego kokybė

Pakankamas ir kokybiškas miegas – tai raktas į gerą ir tvirtą sveikatą. Turbūt jau ne kartą pastebėjote, kad pagulėję šiltoje vonioje jūs kur kas geriau užmiegate, o jūsų miegas būna ramesnis ir gilesnis. Taip yra todėl, kad vanduo padeda mums nusiraminti ir mus atpalaiduoja. Tai yra labai puiki natūrali priemonė, kuri padeda pagerinti mūsų miego kokybę, tokiu būdu leidžiant mūsų kūnui lengviau atsigauti ir pasiruošti naujos dienos iššūkiams bei darbams.

Pašalinami toksinai

Panirę į šiltą vandenį mes padidiname savo kūno temperatūrą, tokiu būdu praplėsdami ir savo kraujagysles. Tai pagerina mūsų kraujotaką, todėl po organizmą yra geriau išnešiojamas deguonis ir naudingosios medžiagos. Kadangi padidėjus kūno temperatūrai ir prakaitavimui atsiveria odos poros (nepamirštant ir pagerėjusios kraujotakos), pro jas iš mūsų organizmo yra pašalinami toksinai bei kitos kenksmingos medžiagos.

Sustiprinama imuninė sistema

Minėtas toksinų pašalinimo privalumas tiesiogiai prisideda ir prie mūsų imuninės sistemos stiprinimo. Todėl jei jūs pakankamai dažnai sergate įvairiomis peršalimo ir virusinėmis ligomis, aktyvių vandens pramogų ir įvairių vandens procedūrų pagalba galite nesunkiai sustiprinti savo imuninę sistemą, tokiu būdu apsisaugodami nuo kasdien mūsų aplinkoje esančių bakterijų ir virusų.

Sustiprinami raumenys

Plaukiojimas yra vienas iš pačių universaliausių fizinių veiklų, padedančių sustiprinti mūsų raumenis ir atsikratyti nereikalingų papildomų kilogramų. Tai yra puiki sporto šaka, kuria užsiimant ne tik sportuojama, tačiau tuo pačiu jaučiamas ir didžiulis atsipalaidavimas, kuris mus ramina ir suteikia mums daugiau pasitikėjimo savimi.

Ir visa tai nėra vieninteliai privalumai, kuriais galime pasimėgauti, jei nusprendžiame išbandyti vandens pramogas ir SPA procedūras, todėl jei norite atsikratyti streso, pagerinti savo sveikatą ir nuotaiką, turėtumėte leisti sau pasimėgauti vandens teikiamais privalumais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.