Neaišku, kieno autobusai vežios rajono gyventojus

autobusu stotis
Koks viešasis transportas vežios Šakių rajono gyventojus? Klausimas kyla po to, kai šį pavasarį savivaldybė paskelbė konkursą, kuriuo per viešuosius pirkimus ieškomas vežėjas viešųjų paslaugų teikimui rajone.

Balandžio pradžioje  baigėsi savivaldybės sutartis su UAB „Šakių autobusų parku“, kuri užtikrino vieną svarbiausių socialinių funkcijų – vežti keleivius autobusais vietiniais maršrutais. Savivaldybė su įmone sutartį buvo sudariusi dar 2013 m., o 2018 m. ji buvo pratęsta dar dvejiems metams, o dabar vykdomi viešieji pirkimai, po kurių paaiškės, ar savivaldybės įmonė ir toliau teiks vežimo paslaugas rajone, ar į rajoną ateis nauji vežėjai. Tiesa, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, kuris yra ir Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas, informavo, kad viešuosius pirkimus teko laikinai nutraukti, nes paskelbtos konkurso sąlygos pažeidė kai kurias Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas. Anot R. Juškaičio, konkursas buvo pristabdytas tik laikinai, dėl to, kad komisija atliko viešojo konkurso sąlygų patikslinimus, o jeigu dokumentai yra tikslinami, tada reikia nutraukti pirkimus ir sąlygas skelbti iš naujo.
 
Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo, iki šio pavasario buvo manyta, kad savivaldybė galės sudaryti sutartį su UAB „Šakių autobusų parkas“ be konkurso, nes tai leidžia Viešųjų pirkimų įstatymo pataisa, tačiau dėl to pasiteiravę Viešųjų pirkimų tarnyboje gavo atsakymą, kad Šakių atveju tai neįmanoma, nes įmonė neatitinka sąlygos, kad iš savivaldybės dotacijos sudarytų daugiau kaip 80 proc. pajamų. Šakių atveju įmonė negyvena vien tik iš savivaldybės dotacijos – nemažai pinigų uždirba pati ir iš tolimųjų reisų. Laukdama atsakymo iš Viešųjų pirkimų tarnybos, savivaldybė sugaišo daug laiko, o ir dabar užsitempė laikas, kai buvo pristabdytas konkursas, todėl šių metų kovo mėnesį savivaldybės taryba įpareigojo administracijos direktorių Dainių Grincevičių pasirašyti su UAB „Šakių autobusų parkas“ papildomą sutartį, kad paslaugos būtų tiekiamos rajone ir toliau, kol paaiškės konkurso nugalėtojas. Kas bus su Šakių autobusų parku, jeigu ši konkurso nelaimėtų, kol kas niekas nesiryžta spėlioti.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px