„Graphic Node“ jaunieji kūrėjai domėjosi „LOGIN“ konferencija

zivile unguvaityteBalandžio 18 – 19 dienomis Vilniuje vyko didžiausia Baltijos šalyse progreso konferencija „LOGIN 2013“, kurią atidarė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos metu buvo įteikti apdovanojimai Lietuvos interneto kultūros raidai nusipelniusiems žmonėms, įmonėms bei judėjimams. Konferencijoje dalyvavo daug šakiečių. Tarp jų ir visi įmonės „Graphic Node“ darbuotojai.
 
Nuotr. Pasak Ž. Unguvaitytės, į konferenciją „LOGIN 2013“ vertėjo vykti jau vien todėl, kad joje dalyvavo vienas iš „Apple“ įkūrėjų - Steve Wozniak.
 
Pasak UAB „Graphic Node“  direktorės Živilės Unguvaitytės, į konferenciją „LOGIN 2013“ vertėjo vykti vien todėl, kad joje šiais metais dalyvavo vienas iš „Apple“ įkūrėjų - Steve Wozniak. Primename, kad šakiečių sukurta UAB „Grapic Node“ – trečioji Lietuvoje, kurianti ir internetu užsienio (JAV, Australijos, Didžiosios Britanijos) rinkoje parduodanti dizaino produktus „Apple“ firmos kompiuteriams. Išvertus į žmonių kalbą, įmonės darbuotojai kuria aplikacijas – specialias programėles, padedančias greitai ir lengvai kompiuteryje ar mobiliajame telefone rasti reikalingą informaciją.

S.Wozniak konferencijos „LOGIN 2013“ dalyvius supažindino su savo unikalia ateities vizija bei kalbėjo apie ypatingą kūrybinio mąstymo svarbą technologijų progreso eroje. Būdamas viena ryškiausių technologijų srities asmenybių, jis  garsėja savo sugebėjimu uždegti jaunus žmones aistra aukštosioms technologijoms bei savo filantropine veikla. Kartu su Steve Jobs jis sukūrė pirmąją ir antrąją „Apple“ kompiuterių linijas ir įkvėpė asmeninių kompiuterių rinkos plėtrą.

„Tarp konferencijos naujovių šiemet svarbią vietą užima „LOGIN Startup Fair“ programa, - tvirtino Ž.Unguvaitytė. - Dviejų dienų renginyje savo idėjomis ir sumanymais čia galėjo pasidalyti sėkmingiausi verslo naujokai ir žymiausi Jungtinių Amerikos Valstijų bei vietiniai  investuotojai.“  Verslininkės teigimu, informacinių technologijų ir inovacijų konferencija „LOGIN” – pats didžiausias interneto ir technologijų bendruomenės susibūrimas, pritraukiantis daugiau nei 70 pranešėjų ir 3000 dalyvių iš viso pasaulio.

„LOGIN“ metu kasmet vyksta Lietuvos interneto geriausiųjų apdovanojimai, skirti didžiausiems pastarųjų metų interneto laimėjimams prisiminti bei pagerbti žmones, labiausiai nusipelniusius Lietuvos interneto plėtrai. Šiemet 25 kategorijose varžėsi daugiau nei 500 projektų. Tarp jų ir gerai mums savo labdaringa veikla žinomas UAB „Mano skveras“, įkurtas šakiečių verslininkų Živilės ir Algirdo Unguvaičių. Kategorijoje „Geriausias socialinis / edukacinis projektas Lietuvoje“ UAB „Mano skveras“ liko ketvirtoje vietoje. Už jį internete balsavo 868 žmonės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.