Svajonių darbą gali rasti net traukinių stotyje

bernotavicius
Lukas Bernotavičius teigia, kad myli savo darbą, susijusį su technologijomis, ir kiekvieną dieną į jį eina su šypsena veide. (Asmeninio albumo nuotr.)


Deimantė BAKAITYTĖ

Lukas Bernotavičius, dvidešimtmetis vaikinas, baigęs Lukšių Vinco Grybo gimnaziją išvyko gyventi į Jungtinę Karalystę. Lukas nesibaimino iššūkių, tad nepabūgo jokių darbų, net nebaigęs studijų sėkmingai įsidarbino įmonėje „Three UK“, kuri tiesia greičiausią 5G interneto tinklą Anglijoje.

„Po mokyklos nebuvau visiškai užtikrintas, kur noriu studijuoti, norėjau pertraukos „gap year“, laiko atrasti save, pakeliauti“, – teigia pašnekovas.

Vaikinas išvyko gyventi į Jungtinę Karalystę, nes atostogos Londone paliko labai gerą įspūdį – jam patiko miestas, žmonės, šurmulys. Kadangi Lukas ten jau turėjo draugų, susirasti darbą ar gyvenamą vietą nebuvo sunku. Anot pašnekovo, atvykęs jis buvo labai sužavėtas miestu, tenkino gyvenamoji vieta, kurią išsinuomojo prieš išvykdamas, gavo darbą iš pirmo bandymo.

„Buvau radęs kelis darbo pasiūlymus vis dar būdamas Lietuvoje, tereikėjo atvykus nueiti į interviu“, – džiaugėsi Lukas.

Pirmasis jo darbas buvo bare „The Nags head-Covent garden“, kuriame dirbo barmenu. Atvykęs vaikinas nebuvo labai išrankus darbams, tad barmeno darbas buvo pirmas pasitaikęs, kuris leido apmokėti sąskaitas, pasidžiaugti Londonu ir pakeliauti po Europą. Vaikinas prasitaria, kad lengvai prisitaikė prie gyvenimo Anglijoje, nes darbe žmonės buvo labai draugiški, nebuvo jokio kalbos barjero, tik iššūkis buvo priprasti prie darbo rutinos.

„Dirbdavau ilgas valandas, labai mažai gaudavau pasidžiaugti geru oru, kas yra retenybė Londone“, – sako jis.

Lukas teigia, kad atvykęs neplanavo Londone pasilikti ilgam. Barmeno darbas jam patiko, nes buvo nenuobodus, bet visai atsitiktinai gavo darbo pasiūlymą „Three UK“ kompanijoje, kuri yra britų telekomunikacijos ir interneto paslaugų teikėja. Keliaudamas į darbą Lukas užsuko į prekybos centrą „Westfield“, kuriame akį patraukė „Three UK“ salonas. Vaikinas į jį užėjo praleisti laiką, apžiūrėti naujus telefonus, kol atvyks traukinys. Jį pasitiko pardavimų asistentas ir paklausė, ar norėtų ką nors įsigyti, Lukas atsakė, kad tiesiog laisvalaikiu domisi telefonais. Tuo momentu salone buvo vienas iš „Samsung“ kompanijos atstovų, su kuriuo vaikinas pradėjo kalbėti apie naujus telefonų modelius ir naujoves, pasirodysiančias rinkoje.

„Pokalbį nugirdo ir asistentai, priėjo paklausti, ar aš dirbu šitoje industrijoje, nes jiems mano žinios apie telefonus ir kitas technologijas pasirodė neeilinės“, – pasakoja vaikinas.

Vadybininkas, pasidalinęs darbo galimybėmis, pakvietė Luką išlaikyti internetinį testą, kad įsitikintų, kaip Lukui sektųsi tokiame darbe. Po kelių savaičių vis dar dirbdamas barmenu L. Bernotavičius atliko šį testą, kuris jam pasirodė „ypatingai lengvas“. Jau po kelių dienų vaikinas sulaukė laiško, jog yra pakviestas į interviu. Anot pašnekovo, interviu metu jis visiškai nesijaudino, nes darbą jau turėjo, tad tiesiog ėjo išbandyti laimę. Netrukus sulaukė skambučio, jog yra pakviestas į apmokymus. Šiuo metu Lukas yra klientų asistentas. Darbas jam labai patinka, nes dirba su įvairių kompanijų atstovais ir daug sužino apie naujausias technologijas.

„Darbą myliu, nes technologijos mano hobis, tai į darbą galiu visada eiti su šypsena ir motyvacija“, – pripažįsta Lukas.

Ateityje pašnekovas žada siekti vadybininko pareigų, o po to atstovauti kuriai nors išmaniųjų telefonų kompanijai.

„Taip, tikrai manau, kad man visiškai pasisekė gauti tokį darbą, niekada nesitikėjau rasti darbo, kuris būtų kaip hobis. Bet, manau, darbą rasti galima visada, svarbiausia išeiti už savo komforto ribų ir išbandyti kažką naujo, bandyti atrasti save“, – pataria vaikinas.

Anot pašnekovo, jis pasiilgsta šeimos bei draugų, tačiau mano, kad šiuo momentu tikrai neturėtų tokios gyvenimo kokybės Lietuvoje kaip Anglijoje, todėl žada studijuoti Jungtinėje Karalystėje. Kadangi gyvena Londone, viskas lengvai pasiekiama, patogu, didelės darbo perspektyvos, todėl planuoja pasilikti ten gyventi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.