J. Bosas: „Georgijaus juostelės nesisegsiu“

bosas„Pagerbėme karo aukas ir paminėjome 69-ąsias karo metines“,- kalbėjo Jonas Bosas, kuris, kartu su kitais karo dalyviais ir savivaldybės darbuotojais gegužės 9-ąją degė žvakeles ir dėjo gėlės prie paminklo karo aukoms atminti.
 
Nuotr. Trys karo dalyviai iš 15 dar esančių gyvų dalyvavo minėjime.
 
Ši data šiemetinių įvykių fone pažymėta ypač dėmesingai – atkreiptas dėmesys, kad prorusiškų pažiūrų asmenys ja naudojasi išreikšdami savo palankumą ir pagarbą Rusijai. Karo dalyviai, kurie su nostalgija mena sovietinius laikus, į savo švarkų atlapus įsisegė Georgijaus juosteles ir raudonus gvazdikus. Šakiuose to nebuvo, nostalgiją sovietiniams laikams pareiškė tik viena minėjimo dalyvė – Danutė Liudžiuvienė.

Pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių organizacijos pirmininkas J. Bosas teigė, kad nenori šios datos painioti su politika. „Mes nemaišome šių dalykų, nemitinguojame, mūsų tikslas buvo kilnus ir šventas – pagerbti žuvusias karo aukas“,- teigė J. Bosas, į karo sūkurį patekęs būdamas 19 metų.

Paklaustas, kaip vertina įvykius Ukrainoje, jis atsakė, jog vertina tik neigiamai. „Kalbos nėra, aišku, kad nepritariu Rusijos invazijai į Ukrainą. Georgijaus juostelės neturiu ir nesirišiu,- kalbėjo buvęs karo dalyvis J. Bosas. – Beveik nebijau, kad gali kilti karas Lietuvoje, nes mes esame Europos Sąjungos ir NATO sudėtyje. Tačiau aišku, būti pasiruošus – reikia.“
 

Minėjimo metu J. Bosas apgailestavo, kad fašizmą pakeitė stalinizmas, pareikalavęs kraujo ir naujų aukų.

Antrojo pasaulinio karo metu kovojo apie 2000 šakiečių, 500 jų žuvo. Šiuo metu rajone yra likę 15 gyvų karo dalyvių, 3 jų gyvena Šakių mieste. Jauniausias karo dalyvis yra gimęs 1931 metais.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.