Startavo Zanavykų muziejaus saugaus eismo projektas

Keletą metų iš eilės konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ tarp prizininkų  patenkantis Zanavykų muziejus, jau antri metai jame dalyvauja kaip keleto bendruomenių susivienijimas.
 
Praėjusiais metais Zanavykų muziejus įkūrė susivienijimą ir saugaus eismo projekte pakvietė dalyvauti ir kitas rajono bendruomenes. Šiemet šis susivienijimas pasipildė dar keletu naujų narių. Tai reiškia, kad žmonėms rūpi saugaus eismo problemos ne tik Zanavykijoje, bet ir visame Sūduvos regione.

Šiais metais į Zanavykų muziejaus direktorės Rimos Vasaitienės koordinuojamus saugaus eismo renginius įsijungs Šakių „Varpo“ mokykla, Šakių rajono Jaunieji policijos rėmėjai, Slavikų seniūnijos bendruomenės centras, asociacija „Lukšių bendruomenės centras“, Sintautų kultūros centras, Kriūkų bendruomenės centras, asociacija sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“. Jų dėka Zanavykų muziejaus saugaus eismo projektas taps dar kokybiškesnis, profesionalesnis ir plačiau atspindintis saugaus eismo projekto tematiką.  

Saugaus eismo projektas startavo Tradicinių amatų dienoje, kur rinkosi ne tik amatininkai bet ir jaunimas.  Šio projekto tikslas - suteikti žinių įvairaus amžiaus grupių muziejaus organizuojamų renginių lankytojams, padėti žmonėms suprasti  savo gyvybės kainą.  Renginyje dalyvavo VĮ „Marijampolės regiono keliai“ specialistas Egidijus Lovkis, kuris visiems renginio dalyviams papasakojo apie šviesą atspindinčių daiktų reikšmę, priminė Kelių eismo taisyklių reikalavimus pėstiesiems, dviratininkams ir kitiems eismo dalyviams, apdalijo atšvaitais ir kitomis saugaus eismo priemonėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.