Šakiečiai linksminosi prie miesto ežero

armonikos vandenyjePraėjusio antradienio vakaras Šakiuose buvo šventiškas – čia prie miesto ežero būriavosi šakiečiai, o nieko nežinantys kitų teiravosi – kas vyksta?
 
Nuotr. Šventėje šakiečius itin sudomino ežeru plaukiojantys armonikieriai.
 
Šakių nevyriausybinės organizacijos suorganizavo šventę „Dainuojantis ežeras – Šakių širdis“. Vienas iš šventės organizatorių, Šakių bendruomenės centro narys Vykintas Augustaitis neabejoja, jog tai, kad Šakių ežeras puošia miestą, pastebi kiekvienas į miestą užsukęs prašalaitis.

„O mums ežeras brangus dar ir savo istorija. Senieji šakiečiai prisimena smėlio pliažą, valtis ežere, 3 m aukščio šokinėjimo į vandenį bokštą“, – pasakojo V. Augustaitis.

Pasak bendruomenės centro nario, šventę surengti paskatino ne vieno šakiečių širdyje išlikę sentimentai Šakių ežerui.

Šventė prasidėjo dainomis prie V. Kudirkos paminklo, dainuojanti eisena pro bažnyčią pasuko ežero pliažo link, kur jau buvo susirinkęs gana didelis būrys susidomėjusių smalsuolių, laukiančių, ką pamatys toliau.

Visos šventės metu visi norintys po ežerą galėjo plaukioti baidarėmis, mažieji Šakių krašto gyventojai šia pramoga ypač susidomėjo, kaip kokie varliukai nenorėjo išlipti iš vandens. Žinoma, pasiplaukiojimas baidarėmis sudomino ir suaugusius. Kiek netikėtai ir džiugiai bene kiekvieną pro šalį einantį šakietį turėjo nustebinti iš baidarių sukonstruota tarsi plaukiojanti scena, kurioje sėdėjo linksmai nusiteikę muzikos garsais šventės dalyvius džiuginantys armonikieriai.

Pasak V. Augustaičio, grojant ar dainuojant ant vandens, garsas skamba ypatingai. Todėl muzikantams ir dainininkams buvo suteikta galimybė plaukioti baidarėmis po ežerą ir patiems pajusti muzikos skambesį.

Šventę taip pat ežeru atplaukęs aplankė ir Neptūnas (V. Augustaitis) su dukromis, jis visų susirinkusiųjų prašė padainuoti dainų apie ežerus ar upes. Kiek vėliau buvo užkurtas laužas, visi galėjo išsikepti žuvies, bulvių ar dešrelių.

Prie šventės organizavimo itin prisidėjo Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos klubo „Likimai ir Viltys“ vadovė Vida Čebanauskienė, Šakių neįgaliųjų draugijos koordinatorė Liuda Samuolienė bei moterų ansamblio „Siesartis“ vadovė Asta Grigaitienė. Asmeninėmis lėšomis šventę parėmė prie ežero vaikystę praleidę Vincas Pulokas ir Rimas Žemaitaitis. Taip pat prie šventės prisidėjo, šventei laužą sukrovė ir transportą skyrė Šakių seniūnija.

Pasak V. Augustaičio, aktyvūs šventės dalyviai ja buvo itin patenkinti. Šventės organizatorius tikisi: susitelkus didesniam organizatorių būriui, toks renginys galėtų tapti tradiciniu.

„Ne vienas šakietis šventėje su nostalgija prisiminė, kaip būdavo smagu, kai prie ežero vykdavo įvairūs renginiai, tikrai nesunku suprasti, jog žmonėms to trūksta“, – sakė V. Augustaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.