Girėniškiai tradiciškai atsisveikino su vasara

vasarele girenaiPraėjusį šeštadienį Girėnų bendruomenės sporto aikštelėje vyko jau tradicine tapusi ir daugelį metų vykstanti vaikų sporto šventė „Lik sveika, vasarėle“.

Nuotr. Sporto šventėje mažieji girėniškiai save išbandė įvairiose estafetėse, atrakcionuose, o juos noriai palaikė bei sėkme džiaugėsi jų artimieji.

Šventės organizatorius Juozas Jonuška pasveikino renginio dalyvius ir pakvietė tylos minute pagerbti prieš 30 metų tragiškai anapilin išėjusio vieno iš šios šventės tuometinių aktyviausių dalyvių Audriaus Basčio atminimą.
 
Sporto šventės metu 20 jaunųjų dalyvių varžėsi įvairiose estafetėse, atrakcionuose bei duatlone, o mažuosius sportininkus palaikė artimieji.

„Buratino“ atrakcione pirmąją vietą iškovojo Dovilė Lionaitė, antrąją ir trečiąją vietą laimėjo Nojus ir Emilis Kargertai. Baudų mėtymo rungtyje geriausiai sekėsi Emiliui Kargertui, jam nusileido Deimantas Lažauninkas, o trečioji buvo Jorūnė Kaunaitė. Duatlono rungtyje, kurioje reikėjo važiuoti 400 metrų dviračiu ir 400 metrų bėgti, geriausią rezultatą pasiekė Šarūnė Vizgirdaitė, antras liko Deimantas Lažauninkas, nuo jo šiek tiek atsiliko E. Kargertas. Nemažai jaunųjų sportininkų varžėsi 3 kg sveriančio kimštinio kamuolio metimo į tolį rungtyje. Toliausiai kamuolį (9 m 40 cm) nusviedė daugelį rungčių laimėjęs E. Kargertas, Deimantas Lažauninkas kamuolį nusviedė 7,53 m ir liko antras, trečiąją vietą užėmė ne vieną berniuką nurungusi J. Kaunaitė. Ji kamuolį numetė 5,90 m.

Daugiausiai emocijų ir sportinės aistros sukėlė „Judrioji estafetė“, kurioje dalyvavo visi užsiregistravę dalyviai. Šios rungties metu reikėjo tam tikrą atkarpą šokuoti su maišu, mėtyti „granatas“ į lanką, įveikti trasą paspirtuku, lauko teniso kamuoliukus sumesti į taikinį ir kuo greičiau pasiekti finišo liniją. Rungtyje nepralenkiamas buvo E. Kargertas, antra liko Š. Vizgirdaitė, o trečią vietą užėmė J. Kaunaitė. Visiems šventėms dalyviams buvo įteiktos padėkos, nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais.

Po judriosios šventės dalies dalyviai susirinko į Girėnų bendruomenės laisvalaikio salę, kur vyko paskaita „Saugus kelias į mokyklą“. Jauniesiems šventės dalyviams ir jų šeimos nariams buvo pademonstruotas specialus filmukas apie saugumą gatvėje, kelyje, dviratininkų pareigas ir pan. Vėliau jaunosios policijos rėmėjos Evelina Kudirkaitė ir Ema Dabašinskaitė išdalijo žinių patikrino testus. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog geriausias žinias parodė Gintarė Rupeikaitė, Tadas Gruzdaitis ir Paulius Martinaitis. Jiems buvo įteiktos VĮ „Marijampolės regiono keliai“ eismo saugumo specialisto E. Lovkio dovanėlės. Atsigauti po varžybų padėjo skani, ant laužo virta sriuba.

Už pagalbą organizuojant šventę girėniškiai dėkoja rėmėjams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.