Kultūros centro rekonstrukcija įgauna pagreitį

kulturos centras viduje
Nuotr. Jau dabar aišku, kad prie šioje vietoje būsiančių pakeliamų scenos grindų mechanizmo darbuotojams teks gerokai paplušėti.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Prieš metus laiko prasidėjusi taip ilgai laukta Šakių kultūros centro rekonstrukcija, rodos, sparčiai juda į priekį. Išorinė pastato dalis beveik baigta tvarkyti, tad darbai jau ateinančią savaitę persikels į pastato vidų.

Viskas pagal planą

Rekonstrukcijos darbus atliekančios UAB „Rūdupis“ projektų vadovas Romas Petrulionis sakė, jog rekonstruojant pastatą jis prasiplėtė daugiau nei 600 kv. m ir visi darbai vyksta pagal planą. Iki tol, kol atšals orai, buvo planuota baigti tvarkyti pastato fasadą ir vėliau darbus tęsti jo viduje. Taip viskas ir vyksta. Kone metus laiko tikrų tikriausių išsigelbėjimu buvęs „Kauno kranų“ kranas, kurio nuoma mėnesiui atsieina 3,5 tūkst. eurų, jau ateinančią savaitę iškeliaus. Tuomet bus baigta šiltinti siena, prie kurios jis stovėjo, ir fasado dalies darbai pasibaigs.

Tiesa, kaip ir buvo galima numatyti, stringa Kultūros ministerijos renovacijai skiriamas finansavimas. Jei to nebūtų, viską atlikti, sako R. Petrulionis, būtų galima dar greičiau. Pavyzdžiui, jei planuojama, kad darbai baigsis 2017 m. gruodį, tai nestabdant lėšų jie galėtų baigtis rudenį.

„Situacija su skiriamu finansavimu iš tikrųjų prasta. Jau dabar „Rūdupis“ darbų į skolą atliko už 100 tūkst. eurų. Ir ta suma, kol nebus skirta finansavimo lėšų, tik augs“, – kalbėjo rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas.

R. Petrulionis teigė, jog kol neskiriami pinigai, būtų galima nueiti lengviausiu keliu – nutraukti darbus ir jų netęsti, kol nebus skirtos lėšos. Tačiau vadovas patikino, jog tokių drastiškų sprendimų nesiims.

Pasipildys naujomis erdvėmis

Visiems labai smalsu, kaip atrodys, kam bus išnaudotos kultūros centro patalpos. Taigi, čia atsiras moderni parodų salė, kurios mieste tikrai trūksta. Dar prieš rekonstrukcijos pradžią kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius sakė, kad Šakiuose šiuo metu „parodos rengiamos iš vargo“. Be to, rūsyje bus įrengta diskotekų salė ir mini baras, antrajame pastato aukšte atsiras orkestro repeticijų salė. Vienose kultūros centro erdvėse bus įrengtas grindinis šildymas, kitose – radiatorinis. Pastatas bus visapusiškai pritaikytas neįgaliesiems –  jiems bus įrengtas liftas.

Fasado darbai, sako darbų vadovas, palyginus su tuo, ką reikės atlikti pastato viduje, buvo vienas juokas. Jau dabar matyti, kad daug paplušėti teks prie scenoje montuojamų pakeliamų grindų. Perprasti patį mechanizmą ir vėliau jas sumontuoti, anot V. Girdausko, nebus lengva. Užtat yra ir kuo pasigirti – toks mechanizmas yra tik keliose Baltijos šalių įstaigose. Tiek V. Girdauskas, tiek R. Petrulionis teigė, kad naujasis kultūros centro pastatas bus vienas moderniausių ne tik visame rajone, bet ir apskrityje.

Lengviau pastatyti naują

R. Petrulionis neslėpė, kad šio pastato rekonstrukcija – ne itin lengvai įkandamas riešutėlis. Anot projektų vadovo, būtų buvę daug lengviau pastatyti naują kultūros centrą, o ne vykdyti senojo remonto darbus.

Kiekvieną dieną prie pastato pluša dvidešimties vyrų komanda, bent pusė iš jų – kraštiečiai. Nors, kaip kalbėjo R. Petrulionis, iš pradžių buvo šiek tiek nesklandumų dėl personalo, dabar sustyguota tokia komanda, kokia ir turėtų būti. Reikėtų paminėti, kad griaunant senąjį kultūros centro pastatą iškilo ir nesklandumų – atsikasus pastato pamatus statybininkai pamatė, kad jie pradėję irti. Nemažai laiko iš darbuotojų atėmė neplanuotas darbas – pamatų tvirtinimas.

Nors labai daug diskusijų ir ginčų buvo sukėlęs klausimas, kokiomis spalvomis turėtų pasipuošti naujasis kultūros centras, vis tik teko priimti vieną sprendimą, atrodo, nebuvo prašauta pro šalį – pastatas nudažytas balta, pilka bei garstyčių spalvomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.