Cirko mokyklos auklėtiniams – specialusis prizas

sypsena eyc
Nuotr. Tarp kelių dešimčių festivalyje dalyvavusių atlikėjų šakiečiai buvo labai gerai įvertinti, pateko į antrąjį etapą, kuriame taip pat nusišypsojo sėkmė.


Spalio 13–16 d. Wiesbadeno mieste (Vokietijoje) vykusiame Jaunųjų cirko artistų festivalyje Šakių cirko mokyklos auklėtiniai (vadovai Itana ir Raimondas Januševičiai) komisijos sprendimu buvo apdovanoti specialiuoju prizu.
 
Paraišką dalyvauti festivalyje kraštiečiai pateikė gerokai seniau, vėliau vyko norinčiųjų dalyvauti atranka, kurioje cirko mokyklai nusišypsojo sėkmė. Trylika cirko mokyklos auklėtinių su vadovais į Vokietijoje kas dvejus metus vykstantį festivalį išvyko spalio 9 dieną. Kelias dienas vyko repeticijos, o po ilgų ir varginančių repeticijų 13–14 d. vyko dalyvių atrankos. Kaip pasakojo I. Januševičienė, išgirdus, kad jie patenka į kitą etapą, džiaugsmas buvo neapsakomas. Kitaip tariant, pusė kelio jau buvo nueita.

15–16 d. vyko pasirodymai, kuriuos stebėjo tūkstantinė minia. Šakiečiai į festivalį vyko su pasirodymu „Piemenėlių išdaigos su šokdynėmis“, kuriam vaikai pasipuošė kostiumais, kuriuose atsispindėjo ir šiek tiek modernizuoti tautiniai motyvai. I. Januševičienė įsitikinusi, jog ir cirko žanru galima reprezentuoti tautinę kultūrą. Nors vadovė sakė, jog per daug nieko nesitikėjo, tačiau ir šiame, kaip ir daugelyje kitų renginių, šakiečiai neliko šešėly, jiems buvo įteiktas specialusis prizas.

„Jau prieš vykdami žinojome, kad visi festivalyje dalyvaujantys cirko žanro atlikėjai bus labai „kieti“, tačiau nuvykus ir pamačius jų pasirodymus, neliko abejonių – čia susirinko patys stipriausieji“, – kalbėjo I. Januševičienė.

Tačiau nei baimė, nei abejonės šakiečiams nepakišo kojos, o komisijos narių bei kitų dalyvių pagyrų taip pat netrūko. Kol vyko kitų dalyvių repeticijos, šakiečiai laiką Wiesbadene stengėsi išnaudoti prasmingai, aplankė žymesnes jo vietas.

Pavargę, bet laimingi į Lietuvą Šakių cirko mokyklos atstovai grįžo šį pirmadienį ir nieko nelaukę kibo į darbus. Vienas jų – Kauno muzikinio teatro miuziklo „Karmen“ repeticijos.

Beje, Jaunųjų cirko artistų festivalyje šakiečiai dalyvavo nebe pirmą kartą. 2012 m. mokyklos artistas Juras Pratusevičius drauge su vadovu R. Januševičiumi iš jo grįžo apdovanotas „Aleksandre Grimailo Studios“ iš Maskvos prizu ir 400 eurų pinigine premija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.