Kudirkos Naumiesčio kultūros centras: istorijos galo dar nematyti

k naumiescio kulturos centras
Nuotr. Skaičiuojama, kad po atliktos Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukcijos atsirado daugiau nei dvidešimt defektų, kuriuos turės likviduoti UAB „Verslo bitė“.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Istorija dėl Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukcijos toli gražu dar nesibaigia. Tik atlikus rekonstrukciją, pradėjo ryškėti pirmieji defektai, kurie dabar skaičiuojami dešimtimis ir kol kas nėra tvarkomi.

Vėlavo pateikti

Visa istorija prasidėjo, kai prieš trejus metus baigėsi kultūros centro rekonstrukcijos darbai, kainavę apie 634 tūkst. eurų. Rekonstrukcijos darbams dar bevykstant pradėjo lįsti pirmieji defektai. Jau tuo metu kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė nerimavo dėl tokios situacijos ir baksnojo į akivaizdų rekonstrukcijos broką.

 Tiesa, statybininkai daug klaidų ištaisė. UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinierius Giedrius Pulokas, prižiūrintis kultūros centro pastatą, yra sudaręs defektų sąrašą, kuriame jų puikuojasi net 36. Bendrovė prisiima kaltę dėl daugelio defektų, tačiau yra ir tokių, kurie atsirado ne dėl jų kaltės. Tad vieno iš susitikimų metu buvo nuspręsta, kad UAB „Verslo bitė“, kuri atliko rekonstrukciją, teks likviduoti 24 defektus. „Verslo bitė“ iki gegužės 3 d. rajono savivaldybės administracijai turėjo pateikti projektuotojų išvadas su planu, kaip bus atliekami darbai, bei šių darbų grafiką. Taip pat buvo gautas žodinis „Verslo bitės“ akcininko Giedriaus Skorupsko, kuris, kai vyko rekonstrukcijos darbai, buvo įmonės vadovas, pasižadėjimas, kad defektai bus likviduoti iki birželio pabaigos.

Tačiau situacija laikui bėgant pasikeitė. „Verslo bitė“ nei išvadų, nei plano iki minėtos datos nepateikė. Įmonės informacija savivaldybės administraciją pasiekė vėliau nei po mėnesio – birželio 9 d. Tiesa, įmonės pateiktas defektinio akto turinys skyrėsi nuo to akto turinio, kuris buvo surašytas paskutinio G. Skorupsko, pastatą prižiūrinčio G. Puloko ir rajono valdžios atstovų susitikimo metu.

„Peržiūrėjusi jų pateiktą sutartį pastebėjau, kad iš 24 įmonės taisytinų defektų likę 22, trūksta dviejų punktų. Tikriausiai rinksime komisiją ir svarstysime, ką toliau daryti“, – kalbėjo rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė bei kultūros centro rekonstrukcijos projekto vadovė Aurelija Papievienė.

Vertina skeptiškai

Inžinierius G. Pulokas, kuris taip pat susipažino su „Verslo bitės“ pateikta informacija, patvirtino tai, ką kalbėjo A. Papievienė. Inžinierius priminė, kad paskutiniame posėdyje tiek rangovas (UAB „Verslo bitė“), tiek užsakovas (rajono savivaldybė) derino defektinio akto turinį, tačiau rangovo atsiųstoje informacijoje turinys yra pasikeitęs.

„Kai kuriose vietose pakeistas ir defekto aprašymas, ir išvada, kas už tai turi prisiimti atsakomybę. Tai, kas aptarta posėdyje, dabar jau yra pakeista. Kitaip tariant, yra padaryta esminių pokyčių, o taip, mano nuomone, neturėtų būti. Yra nelogiška suderinti, aptarti, o po to atsiųsti savo variantą, nors prieš tai, atrodo, buvo viskas suderinta“, – kalbėjo G. Pulokas.

Iš minėtųjų 24 defektų vieni smulkesni, o kiti stambesni, ir jau dabar aišku, kad prie jų teks padirbėti. Stambesnieji darbai, kurie laukia bendrovės, – tai scenos grindų ir kitų vietų, kuriose yra mediena, sutvarkymas, mat atsiradę dideli plyšiai, nemenkų problemų yra palėpėje, kur netinkamai prijungtos medinės konstrukcijos, kurios liečiasi su betono paviršiumi, taip pat ne visur tinkamai padengta izoliacinė plėvelė. „Verslo bitei“ teks sutvarkyti ir dvejus laiptus, vedančius į pastato priestatą, kurie taip pat spėjo sueižėti, pastebima problemų ir dėl atlikto drenažo. Rajono savivaldybei, ko gero, teks likviduoti du defektus – sutvarkyti fasadinius laiptus ir išspręsti salėje esančio balkono problemą, nes jame sėdintys žiūrovai paprasčiausiai nemato scenos.

G. Puloko pasiteiravus, per kiek laiko „Verslo bitė“ galėtų įgyvendinti numatytus darbus, šis atsakė, kad viskas priklauso nuo to, kiek darbuotojų prie defektų likvidavimo dirbs.

„Tačiau, kaip pažiūrėsi. Suderintas defektinis aktas yra tik pradžia, o po to kiekvieną defektą reikia analizuoti. Posėdyje buvo prieita prie išvados, kad „defektus sutvarko rangovas“, tačiau žodis „sutvarko“ neapibrėžia to, kaip tai bus padaroma. Jeigu yra įskilusi siena, kaip ji bus tvarkoma? Galima sutvarkyti tą lopelį arba dažyti visą sieną. Kaip darbai bus atliekami, su rangovu dar nediskutuota“, – kalbėjo G. Pulokas.

Belieka laukti, kokį sprendimą priims dėl rekonstrukcijos defektų šalinimo susirinkusi komisija ir kada prasidės pirmieji darbai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.