Metams baigiantis pabuvo kartu

neigaliuju draugija
Nuotr. Žmonės, susirinkę paminėti Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos Gelgaudiškio kultūros centre, džiaugėsi draugijos vadovu Sauliumi Rakausku (dešinėje), kuris jau dešimt metų atsidavęs darbui su neįgaliaisiais.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 6 d. Gelgaudiškyje vyko Šakių rajono neįgaliųjų draugijos šventė, sukvietusi panašaus likimo žmones iš viso rajono. Renginyje skambėjo daug skambios muzikos bei gražių palinkėjimų dešimtmetį draugijai vadovaujančiam Sauliui Rakauskui, padėkos raštais atsidėkota ir seniūnijų kuratoriams.

„Dovanokime vieni kitiems gerumą visur ir visada, kur tik galime...“ – tokiais žodžiais į šventės dalyvius kreipėsi renginio vedėja Edita Zabramskienė, o gražų Advento trečiadienį susirinkusius kanklių garsais pirmiausia sveikino Gelgaudiškio kultūros centro folklorinis ansamblis „Šilupė“ (vad. Audronė Adomaitienė).

Draugijos pirmininkas S. Rakauskas visus susirinkusius pasveikino su praėjusia Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, dėkojo šventės rėmėjams ir Gelgaudiškio kultūros centrui už šiltą priėmimą.

„Norėčiau prisiminti 2007 metus, kai rugpjūčio mėnesį perėmiau draugijos vairą iš ilgametės pirmininkės Danutės Aukštikalnienės. Tie 10 metų taip greitai prabėgo. Šiandien noriu labiausiai pasidžiaugti suburta komanda, seniūnijose dirbančiais kuratoriais, kurie pluša be jokio atlygio ir visuomet skuba padėti savo seniūnijų žmonėms“, – kalbėjo S. Rakauskas.

Pirmininkas Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos ir bendro darbo dešimtmečio proga įteikė savo pagalbininkams kuratoriams padėkas už aktyvią visuomeninę ir savanorišką veiklą buriant seniūnijos neįgaliuosius. Padėkos įteiktos Elenai Murauskienei (Sudargas), Linai Matusevičiūtei (Lukšiai), Liudai Samuolienei (Šakiai), Valei Brazaitienei (Barzdai), Ramučiui Naujokui (Griškabūdis), Birutai Belevičienei (Slavikai), Janinai Račkaitienei (Gelgaudiškis), Daliai Šulcienei (Kudirkos Naumiestis), Gražinai Grigaravičienei (Kiduliai), Romui Jančarui (Plokščiai) bei Marijai Pranskaitienei (Kriūkai).

Draugijos pirmininkas S. Rakauskas taip pat nuoširdžiai padėkojo ir dviem savo kolegėm – Editai Zabramskienei ir Jūratei Steponaitienei – už buvimą kartu ir moralinį palaikymą sprendžiant įvairius draugijos reikalus.

S. Rakauską sveikinę neįgalieji linkėjo draugijos vairą rankose laikyti dar ne vieną dešimtmetį, dėkojo, kad pirmininkas kiekvieną išklauso ir visuomet padeda. Daug sveikatos, stiprybės ir gražaus tolimesnio bendradarbiavimo linkėjo ir rajono Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė bei į šventės pabaigą suspėjęs atvykti rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Susirinkusiems šventės dalyviams savo dainas taip pat dovanojo draugijos ansamblis „Siesartis“ (vad. Asta Grigaitienė), Barzdų ansamblio „Sodžius“ dainininkai bei muzikantas Remigijus Poderis.

O graži Advento popietė tęsėsi prie arbatos puodelio, kur vieni kitiems linkėjo gražių artėjančių švenčių bei toliau vieni kitiems skleisti gerumo dvasią.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.