Ačiū ištartas muziejaus draugams

zanavyku muziejus aciu
Nuotr. Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė pasidžiaugė gražia draugyste su Lukšių žemės ūkio bendrove, jos vadovui Jonui Pranaičiui dėkojo už galimybę šiais metais vykusioje edukacinėje šventėje „Duonos kelias nuo grūdo iki stalo“ iš arčiau apžiūrėti šiuolaikinę techniką – kombainą ir traktorių.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Muziejininkai sako, kad gruodį ateina laikas, kai norisi padėkoti draugams ir bičiuliams, partneriams ir rėmėjams – visiems, kurie prisidėjo prie šiais metais Zanavykų muziejaus vykdytų veiklų, prie švenčių organizavimo, projektų finansavimo bei kitų darbų. Ne tik žodžiu padėkota visiems už bendradarbiavimą bei palaikymą – liejosi muzika ir vakaro šiluma.

Pasidžiaugti žmonėmis, pildančiais gerų darbų aruodą, muziejininkai pakvietė gruodžio 14 d. į tradicinį padėkos vakarą „Ačiū, kad šalia esi“.

Vakaras prasidėjo muziejininkės Skaistės Višinskaitės-Kumštienės skaitymu iš visuomeninio Suvalkijos savaitraščio „Suvalkietis“ straipsniu „Šakiai meta žvilgsnį į netolimą praeitį“, kuriame aprašomi vieno Šakių piliečio-inteligento pamąstymai apie Kalėdų šventes.

Per trejus metus nuo įsikūrimo naujose Zyplių dvaro vežiminės patalpose Zanavykų muziejus tapo ta erdve, kur kiekvienas lankytojas gali atrasti naują santykį tarp praeities, dabarties ir ateities krašto permainų. Čia noriai savo darbus pristato įvairių žanrų menininkai ir tautodailininkai. Šiandien muziejus puikių darbuotojų ir vadovės Rimos Vasaitienės dėka tapo ta vieta, kurią norisi ne tik aplankyti, bet į kurią norisi vėl ir vėl sugrįžti.

Praėjusio ketvirtadienio vakarą Zanavykų muziejaus direktorė R. Vasaitienė taip pat pasidžiaugė draugais ir žmonėmis, kurie ištisus metus sukosi bendroje veikloje su muziejininkais, padėjo įgyvendinti bendras idėjas, kurios džiugino visus, užsukančius į muziejų. R. Vasaitienė prisiminė prabėgusius metus, nuveiktus darbus: buvo išleista knyga „Zanavykų krašto metaliniai kryžiai“, muziejaus ekspozicija papildyta liturginiais vyskupo Juozo Preikšo rūbais, įsigytas Zanavykų tautinis kostiumas ir atlikta daug kitų darbų.

„Be jūsų pagalbos mes viso šito neturėtume. Šiais metais muziejaus kolektyvas parengė penkis projektus, nors juos finansavo Kultūros ministerija, bet buvo reikalingas kofinansavimas, todėl ir vėl jūsų prašiau. Ir vis tie patys žmonės atsiliepia… todėl šiandien dėkojame jums ir džiaugiamės, kad jūs visuomet esate šalia. Dėkoju ir savo šauniam kolektyvui, be kurio nebūtų gražių veiklų, nebūtų darbų tęstinumo“, – kalbėjo R. Vasaitienė ir dar pasidžiaugė tik prieš dieną muziejaus įsigytu nauju muzikos instrumentu – klavinova.

Simbolinės medžio skulptūrėlės už prasmingą bendradarbiavimą ir paramą buvo įteiktos Lukšių žemės ūkio bendrovės direktoriui Jonui Pranaičiui, UAB „Uriga“, restorano „Kuchmistrai“ kolektyvui, UAB „Šakių laidotuvių namai“, Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januševičiui, Onutei Mureikienei, Broniui Zeleniui, Voniškių ŽŪB, UAB „Taurakalnis“ bei UAB „Kelionių laikas“. R. Vasaitienė pasidžiaugė nauja pažintimi su šia kelionių agentūra ir dėkojo padėkos vakare dalyvavusiai Kelionių po Lietuvą skyriaus vadovei Eglei Blažaitytei už puikiai suplanuotas ir organizuotas keliones į Zanavykų muziejų.

Nuoširdus ačiū ištartas ir padėkos raštai įteikti gausiam būriui bičiulių: Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui, UAB „AIRBAG LT“, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovui Petrui Puskunigiui, kredito unijai Zanavykų bankelis, Šakių turizmo informacijos centrui, Ritai ir Beniui Mockeliūnams, Julijai ir Juozui Daineliams, Rūtai ir Dariui Bilskiams, Šakių meno mokyklos mokytojoms Aušrai Butkauskaitei-Sederevičienei bei Justei Lukauskienei, Živilei ir Arūnui Puodžiukams, Griškabūdžio gimnazijos mokytojai Eglei Sinkevičienei, Šakių kultūros centro folkloro ansamblio „Šakija“ vadovei Virginijai Snudaitienei bei laikraščiams „Draugas“ ir „Laikraštis Valsčius“.

Padėkos vakare linkėta, kad ateinančiais metais muziejuje ir kiekvieno darbuotojo namuose būtų jauku ir šilta, o visiems padėkos vakaro dalyviams – gerumo, pamatuoto ne vien pinigais, bet ir širdimi.

Vakaro pabaigoje pasinerti į šokį apie meilę pakvietė atlikėjai Sandra Lebrikaitė ir Andrius Apšega, akompanavo Beata Andriuškevičienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.