Nori supažindinti su Garbės piliečiais

Šią savaitę Šakių rotušės sienas papuošė 12 rajono Garbės piliečių galerija – portretinės nuotraukos su aprašymais.

Pasak Kultūros ir turizmo skyriaus specialistės Aurelijos Papievienės, idėja rasti kampelį Garbės piliečiams brendo seniai, tačiau vis nerandama tinkamos vietos.

„Idėja kilo ekspoziciją parengti Kovo 11-ajai. Daugelis žmonių net nežino, kokie Garbės piliečiai, tad norime su jais supažindinti. Tai pirmasis bandymas juos įamžinti ir ekspozicija čia nebus visada, ji laikinai, gal mėnesiui“, – sakė A. Papievienė.
 
Pasak specialistės, vėliau ekspoziciją galės vežtis seniūnijos, kultūros centrai. Svarstoma galimybė, kur ir kaip Garbės piliečius būtų galima įamžinti ne laikinai. Šiuo metu rajonas turi 12 Garbės piliečių, kai kurie iš jų jau iškeliavę Anapilin.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.