Meilė gali striksėti ir ant vienos kojos

suns diena
Nuotr. Nuotaikingas žaidimas „Vienakojis“ pralinksmino ne tik jo dalyvius, bet ir žiūrovus.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį savaitgalį Šakių kinologų klubas pakvietė paminėti Šuns dieną, kuri švenčiama balandžio 24-ąją. Šeštadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko Šunų mylėtojų badmintono varžybos, o sekmadienį J. Lingio parke pramogavo mūsų keturkojai draugai. Jiems buvo surengta keletas linksmų konkursų.

Šiemet šunų mylėtojai Šuns dieną šventė kaip niekad išradingai. Ta proga šeštadienį pirmą kartą Šakių kinologų klubas organizavo badmintono turnyrą, į kurį susirinko 20 badmintonininkų-šunų mylėtojų. Pasak Šakių kinologų klubo prezidento Valentino Stikliaus, turnyro tikslas – populiarinti badmintoną tarp šunų mylėtojų ir populiarinti kinologiją tarp badmintonininkų.

Varžybos vyko pradedančiųjų ir mėgėjų lygiuose. Pirmą vietą pradedančiųjų lygyje iškovojo Rasita Gokdere ir Džiuljeta Pečiūnaitytė. Antrą vietą laimėjo Rasa Martinaitienė ir Jurga Vizgirdienė. Trečioje vietoje liko Agnė Čekanauskaitė ir Milda Jačiunskytė. Mėgėjų lygyje mišriame dvejete geriausiai sužaidė Šarūnas Poderys ir Milda Geršvaltaitytė, moterų dvejete – Milda Geršvaltaitytė ir Inga Bankauskienė, vyrų dvejete – Aidas Poderys ir Marius Augustaitis.

Praėjusį sekmadienį J. Lingio parke aidėjo šunų lojimas, jų šeimininkų komandos, veržėsi per kraštus žiūrovų emocijos. Čia Šuns dienos proga Šakių kinologų klubas organizavo keletą linksmų konkursų. Iš žiūrovų išrinkta komisija padėjo išrinkti panašiausią į savo šeimininką augintinį, gražiausią šuns šypseną, greičiausią, talentingiausią ir balsingiausią keturkojį. Renginio pabaigoje vyko nuotaikingas žaidimas „Vienakojis“ ir gražiausio šuns konkursas.

Sakoma, kad žmonės renkasi tokius šunis, kurie į juos yra labai panašūs arba vėliau supanašėja. Kiek tokiame teiginyje tiesos, įsitikinti galėjo ir šventės dalyviai. „Panašiausia pora“ buvo išrinkta Eglė Kochanskytė ir jos augintinis Tobis. „Gražiausios šypsenos“ nominantu tapo D. Pečiūnaitytės Berno zenenhundas Karatas. Estafečių rungtyje nepralenkiamas buvo Martynas Vizgirda ir jo korgis Boltas. Talentingiausiu buvo pripažintas Živilės Čelkienės šuo Uno, kuris moka skaičiuoti. Balsingiausiu šunimi be konkurencijos išrinktas Jorūnės Kaunaitės Jorkšyro terjeras Bartas.

Žaidimas „Vienakojis“ pasirodė ne toks jau paprastas, kaip iš pradžių atrodė. Sėkmingai apibėgę pirmąjį ratuką su savo keturkojais draugais šešiomis kojomis, jų šeimininkai suprato, kad bėgant antrąjį ir kitus, reikės improvizuoti ir tartis, kuris striksės ant vienos, o kuris ant trijų. Išradingiausi buvo J. Vizgirdienė su samojede Luma, E. Kochanskytė ir jos augintinis Tobis bei Ž. Čelkienė ir jos keturkojis draugas Uno. Jie ir pasidalijo pirmąją vietą. Tad nors šunų mylėtojai tvirtina, kad jų meilė laksto keturiomis kojomis, šis žaidimas tik patvirtina, kad ji gali striksėti ir ant vienos kojos. Mat šeimininkai finalinėje rungtyje striksėjo ant vienos kojos, rankose laikydami savo numylėtus keturkojus.

Gražiausio šuns titulo finale susirungė D. Pečiūnaitytės Karatas ir J. Vizgirdienės Luma. Abu šunys buvo verti šio vardo. Žiūrovų sprendimu, Gražiausiu šunimi tituluotas Berno zenenhundas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.