Su klausytojais festivalis atsisveikino džiazuodamas

jazz island
Nuotr. „Jazz Island“ klausytojus žavėjo ne tik džiazo skambesiu, bet žaismingu, nuotaikingu atlikimu, netikėtomis interpretacijomis ir, žinoma, profesionalumu.

Šią vasarą jau aštuntąjį kartą šakiečiai bei miesto svečiai buvo kviečiami pasimėgauti profesionalia muzika ir apsilankyti muzikos festivalyje „Beatričės vasaros“, kuris sekmadienį pakvietė jau į paskutinį koncertą. Renginių ciklą Zyplių dvare užbaigė charizmatiškasis ansamblis „Jazz Island“ su vadovu Artūru Noviku priešakyje.

Šiais metais festivalis pateikė gana daug skirtingų, gal net netikėtų susitikimų su muzikos profesionalais. Štai tradiciškai „Beatričės vasaros“ prasidėjo simfonine muzika – festivalį atidarė Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno, ir talentingoji Lietuvos smuikininkė Dalia Kuznecovaitė. Šakių krašto klausytojai ir jų svečiai taip pat turėjo išskirtinę  galimybę išgirsti pasaulinį pripažinimą pelniusio fortepijono virtuozo Kasparo Uinsko solinį koncertą, originalumu ir trykštančia energija išsiskiriančius akordeonistų trio „Indeed“ atlikėjus, kraštiečius Aureliją Stasiulytę ir Raimondą Baranauską. Festivalis klausytojus supažindino ir su užsienio šalių atlikėjais – Japonų choru „Mitama“, Kaliningrado simfoniniu orkestru, viešnia Viviene iš Portugalijos atliko hitais tapusias prancūzų dainininkės Edith Piaf repertuaro dainas. Festivalį, kaip minėta, šįkart uždarė tarptautinius laurus skinantis „Jazz Island“, pakerėjęs ne tik džiazo skambesiu, bet žaismingu, nuotaikingu atlikimu, netikėtomis interpretacijomis ir, žinoma, profesionalumu. Jų repertuaras itin platus – nuo liaudies dainų iki klasikinės muzikos – tuo galėjo įsitikinti į paskutinį „Beatričės vasaros“ koncertą susirinkę klausytojai.

Renginio pabaigoje gražių žodžių negailėta ir festivalio sielai – dabar jau buvusiai Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjai Augenijai Kasparevičienei. Nebejojama, kad festivalis turi vykti ir kitais metais, daugelis be šio festivalio jau ir neįsivaizduoja vasaros renginių ciklo, tad nors savivaldybės administracijoje neliko šio festivalio pagrindinės organizatorės, viliamasi, kad Lietuvos lakštingalos, kraštietės dainininkės Beatričės Grincevičiūtės vardu pavadintas festivalis džiugins mūsų širdis ir toliau.

A. Kasparevičienė dėkojo visiems festivalio rėmėjams, draugams, partneriams ir, žinoma, klausytojams.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.