Sintautiečiai šventė Tarptautinę elektronikos atliekų dieną

elektronika
Nuotr. Sintautų pagrindinės mokyklos mokiniai aktyviai įsitraukė į projektą „Mes rūšiuojam“ ir noriai rinko elektroninės įrangos atliekas.

Praėjusį penktadienį Sintautų pagrindinės mokyklos bendruomenė paminėjo Tarptautinę elektronikos atliekų dieną. Jau šeštus metus iš eilės ji aktyviai dalyvauja projekte „Mes rūšiuojam“, kurio siekis – atkreipti dėmesį į aplinkos apsaugos problemas, efektyviai organizuoti elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamųjų baterijų atliekų rinkimą.
 
1 tūkst. 192 Lietuvos švietimo įstaigos aktyviai dalyvauja projekte ir suvienijusios jėgas rūšiuoja elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekas. Nuo projekto pradžios iš švietimo įstaigų jau surinkta beveik 1,9 tūkst. tonų elektronikos atliekų bei apie 73 tonas baterijų atliekų. Vien 2017–2018 m. m. buvo surinkta 357 tonų elektros ir elektroninės įrangos bei 13 tonų baterijų atliekų.

Jau šešerius metus prie šių rezultatų prisideda ir sintautiečiai. Skaičiai tikrai įspūdingi. Pavyzdžiui, 2017–2018 m.m. jie surinko 1 tūkst. 369 kg elektronikos ir 12 kg baterijų atliekų.

Susumavus visų metų kiekius, susidarė 11 tūkst. 317,97 kg elektronikos, 1 tūkst. 382 kg makulatūros ir 47 kg baterijų. Sintautų pagrindinės mokyklos bendruomenė aktyviai prisideda prie mūsų krašto, mūsų planetos švarinimo ir išsaugojimo.

„Mes rūšiuojam“ ypatingą dėmesį skiria jaunosios visuomenės ugdymui – moksleiviai, studentai ir net darželių auklėtiniai turi būti pratinami rūšiuoti, rinkti elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamųjų baterijų atliekas, jų nešalinti su kitomis buityje susidarančiomis atliekomis.

Be sintautiečių, prie aplinkosauginio projekto „Mes rūšiuojam“ prisidėjo Jaunimo kūrybos ir sporto centras, Žvirgždaičių progimnazija, Gelgaudiškio „Šaltinio“ socialinio ugdymo centras, Slavikų ir Kidulių pagrindinės mokyklos bei Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyrius, Šakių „Varpo“ mokykla, Plokščių ir Kriūkų mokyklos-daugiafunkciai centrai, Šakių „Žiburio“, Griškabūdžio, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos bei Gelgaudiškio vaikų darželis „Eglutė“ ir Šakių vaikų lopšelis-darželis „Klevelis“.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.