„Šmiki šmaki“ solistai raško nuo dangaus žvaigždes

smiki smaki
Nuotr. Grupė „Šmiki šmaki“ sublizgėjo jaunųjų atlikėjų konkurse „Muzikos talentų lyga“, kurioje pasirodė per tūkstantį vaikų iš 13 šalių, ir iškovojo pirmąją vietą.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Šakių kultūros centro vaikų dainavimo grupė „Šmiki šmaki“, vadovaujama Aušrinės Stankaitienės, Jevgenijaus Rutkausko ir choreografės Aušros Butkauskaitės-Sederevičienės, šiemet vos spėja suktis, nes konkursų ir pasirodymų skaičius išties nerealus.

Prieš savaitę abi „Šmiki šmaki“ ir „Šmiki mini“ grupės sublizgėjo jaunųjų atlikėjų konkurse „Muzikos talentų lyga“, kurioje scenoje pasirodė per tūkstantį vaikų iš 13 šalių. „Šmiki šmaki“ Lietuviškos dainos kategorijoje iškovojo pirmąją vietą, o „Šmiki mini“ POP dainos kategorijoje užėmė antrąją vietą. Šiame konkurse „Šmiki šmaki“ solistės taip pat turėjo galimybę išbandyti savo jėgas. Lietuviškos dainos kategorijoje Vesta Kriaučiūnaitė ir Austėja Verpečinskaitė laimėjo pirmąsias, o Veronika Tarnauskaitė ir Vita Rudaitytė užėmė antrąsias vietas.

„Labai didžiuojamės savo vaikais, kurie ne iš Kauno, ne iš Vilniaus, o iš Šakių“, – džiaugėsi A. Stankaitienė, pristatydama 24 vaikų kolektyvą.  

Reikia pasidžiaugti, kad „Šmiki šmaki“ artistai savęs nei žvaigždutėmis, nei žvaigždėmis nelaiko. Jie sako, kad yra tokie pat vaikai, kaip ir jų bendraamžiai, – valosi dantis, lanko mokyklą, žaidžia lauke. Tačiau vienas skirtumas yra – jie labai nori dainuoti ir šokti scenoje, todėl siekia šios svajonės nepaisydami nei ilgų repeticijų, nei nuovargio vėlai sugrįžus po koncertų. Pasak vaikų, kiekvienas laimėtas konkursas – tai paskatinimas dar labiau stengtis ir eiti į priekį.

Grupės vadovė prasitarė, kad dvi „Šmiki šmaki“ solistės perėjo „Lietuvos balso“ atranką ir šiuo metu ruošiasi konkursui. Tai V. Kriaučiūnaitė ir V. Rudaitytė. Praėjusį sekmadienį buvo filmuojamas pirmasis etapas.

Tiesa, praėjusį šeštadienį dainavimo grupė taip pat nesiilsėjo. Ji vyko į Varėnoje vykusį „Skambėk, Dzūkija!“ konkursą, kuriame mažųjų grupė užėmė antrąją, o vyresniųjų – pirmąją vietą. Beje, jų vadovai už darbą su vaikais buvo apdovanoti ir kultūros ministro padėkomis. Pernai šiame konkurse „Šmiki mini“ laimėjo Grand Prix, o „Šmiki šmaki“ – pirmąją vietą. Pasak A. Stankaitienės, didieji tada grįžo nesidžiaugdami, mat mažieji jiems nušluostė nosis. Pasirodo, tarp jų vyksta savotiška konkurencija. Nors tarpusavyje nesipyksta, bet vaikai lieka vaikais – visi nori būti pačiais geriausiais.

Paklausti, kaip scenoje pritraukti žiūrovų dėmesį, jaunieji artistai vienas per kitą vardijo, kad reikia ne tik šokti, dainuoti ir neuždusti, bet ir klausytis muzikos, žinoti, ką turi daryti, šypsotis ir kalbėti akimis. Nors vaikai labai džiaugiasi savo pasiekimais, tačiau, kaip paaiškėjo, ne visi pasigiria draugams ir bendraklasiams savo pergalėmis. Daugelis labai kuklūs ir niekuo neišsiskiriantys iš kitų vaikų, tik yra labiau užsiėmę, nes prieš konkursus repetuoja beveik kiekvieną dieną.

Pasidomėjus, ar nenukenčia jų mokslai, vadovė prasitarė, kad yra tokia nerašyta taisyklė, jog dainavimo grupę gali lankyti tik tie vaikai, kurie gerai mokosi. Tad jaunieji artistai ne tik scenoje, bet ir moksle yra labai darbštūs. Negana to, jie lanko ir daugiau būrelių – kas meno mokyklą, o kas sporto klubą. A. Stankaitienė džiaugėsi, kad vaikai labai motyvuoti. Galbūt todėl, kad kartu su jais į visus koncertus važiuoja visa šeima. Tad jie visada jaučia pačių artimiausių žmonių palaikymą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.