Gyventi reikia Dievo žodžiu

mariakumar
Nuotr. Iš Indijos atvykęs kunigas Jamesas Mariakumaras SVD šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vedė vidinio gydymo rekolekcijas ir asmeniškai kalbėjosi su daugybe žmonių.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gegužės 20–26 d. Šakiuose lankėsi kunigas Jamesas Mariakumaras SVD, atvykęs iš Indijos drauge su seserim Mary Pereira. Dvasininkas beveik savaitę šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vedė vidinio gydymo rekolekcijas ir asmeniškai kalbėjosi su daugybe žmonių. 1994 m., Dievo malonei veikiant, jis suprato, kad žmogaus vidinių žaizdų išgydymas turi būti paremtas Dievo žodžiu ir Jėzaus Kristaus galia. Nuo tada jo pagrindine tarnyste tapo vidinis išgydymas. Apie tai svečias kalbasi su laikraščio skaitytojais.

Papasakokite apie save. Kokiu keliu atėjote į kunigystę?

Kunigystei mane įkvėpė du parapijos kunigai, kurie rodė man gerą pavyzdį. Aš norėjau tapti kunigu, bet mano tėvas negalėjo sumokėti už mokslus, kunigu negalėjau tapti, nes mikčiojau. Man buvo pasakyta – melstis į Viešpatį. Aš visą mėnesį meldžiausi ir atgailavau. Tik Dievui padedant aš buvau įšventintas į kunigus. Kai 1992m. nuvykau į rekolekcijas, man pasakė, kad vyksiu į Europą vesti rekolekcijų, tuomet pasakiau – tikrai ne aš. Dievas parengė taip, kad Dievo žodį skelbiau iš pradžių Indijoje, o nuo 2000-ųjų ir Europoje. Prieš 10 metų atvykau ir į Lietuvą.

Ar stiprus mūsų tikėjimas? Esate pasakęs, kad  Lietuvoje stipriai jaučiamas krikščionybės vakuumas.

Tikėjimas reiškia, kad Jėzus užima centrinę vietą mūsų gyvenime ir kad reikia gyventi Dievo žodžiu. Tada būsime mylintys, pasirengę tarnauti, nesiekiantys savo šlovės, garbės, nesavanaudiški. Kai turėsime tokią nuostatą, turėsime gilesnį tikėjimą. Visur yra tikėjimo trūkumas, nes mes stengiamės gyventi pasaulietiškai. Mes priimame Sakramentus, bet jų efektas neateina į mūsų gyvenimą, nes mes negyvename Dievo žodžiu ir jo įsakymais.

Kodėl žemėje tiek daug kančios, blogio?

Tik tuomet, kai mes būsime nesavanaudiški savo gyvenime ir gyvensime Dievo įsakymais, kentėjimo bus mažiau. Pavyzdžiui, jeigu supykstu ir daugybę metų savyje nešioju tą pyktį, tai gali sukelti net onkologinę ligą... Mūsų klaidingas gyvenimo būdas sukuria mums daugybę ligų. Kentėjimas ateina dėl mano paties nuodėmių, klaidingo gyvenimo būdo. Pavyzdžiui, pažeidžiate Kelių eismo taisykles, gaunate baudą. Kodėl? Nes sulaužėte įsakymą. Lygiai taip pat yra Dievo įsakymai. „Pakartoto įstatymo knygoj“ Dievas sako, kokie bus palaminimai, kuriuos gausime, kai laikysimės Dievo žodžio. Ir kokie bus prakeiksmai, kentėjimai, jei nesilaikysime. Geriausias vaistas yra gyventi Dievo žodžiu. Jeigu taip negyveni, tuomet atsiranda ir problemos.

Kaip netikinčiam žmogui kalbėti apie Dievą?

Visų pirma mes patys turime tuo gyventi, kad žmonės matytų, kad mūsų gyvenimas yra kitoks. Jei širdyje laikome apmaudą, nemylime, nesilaikome lytinės moralės, gyvename kaip pagonys, tai žmonių į tikėjimą nepritrauksime. O jei žmonės mato mūsų gyvenime ramybę, džiaugsmą, meilę, jie sakys – ir mes norėtume tokie būti. Jėzus 33-ejus metus gyveno Dievo žodžiu. Ir po to jis pradėjo skelbti tai, kuo gyveno. Tuomet ir vyko stebuklai. Kai aš gyvenu Dievo žodžiu ir tai skelbiu, tada Dievo žodis žmonėms turės netgi gydymo galią.

Kokį įspūdį jums paliko Šakiai ir čia gyvenantys žmonės?

Rekolekcijų metu bažnyčia buvo pilna ir žmonės labai atidžiai klausėsi. Apskritai Europoje žmonės nekalba bažnyčioje, jie tik klausosi. Ir dar, bažnyčioje mačiau mažai vaikų. Jei vaikai neateina su tėvais į bažnyčią, kitoje kartoje nebus, kas eis į bažnyčią. Jei tėvai turi tikėjimą ir šeimoje kalbama malda, vaikai taps tikinčiais. Mano tėvas žinojo keturias Evangelijas mintinai ir jas mums aiškino, o mes klausydavomės jo. Mūsų šeimoje kiekvieną dieną buvo kalbamas Rožinis. Kai žmonės pradeda keisti savo gyvenimą, atgailauja ir gyvena be nuodėmės ir kai tai tampa jų nuostata, įvyksta išgijimai.

Kaip vyksta vidinio išgydymo ir išlaisvinimo apeigos?

Aš neklausiu žmonių, kas jiems nutiko. Tai yra Viešpaties ir to žmogaus reikalas. Aš tik meldžiuosi, mano pareiga sugrąžinti žmogų į tokį kelią, kokio nori Dievas. Nė vienas iš mūsų negali gydyti, tiktai Jėzus. Kai ateiname į teisingą tikėjimo nuostatą, Dievas tai padaro. Žmonės ateina asmeniniam pokalbiui, parodau jiems klaidingą gyvenimo būdą, tada jis pradeda suprasti, kaip galima gyventi kitaip. Dievo žodis yra pilnas stebuklų.

Ar Jūs gyvenate tuo, ką pamokslaujate?

Paklauskite, kiek man metų. 81-eri. Kai gyveni pagal Dievo žodį, širdyje yra meilė, ramybė, džiaugsmas ir tai suteikia mūsų gyvenime sveikatos. Jei vietoj meilės yra neapykanta, vietoj ramybės nerimas ir jaudulys, vietoj džiaugsmo – liūdesys ir t.t., griauni savo gyvenimą. Valgyti reikia tiek, kiek reikia, o ne dėl godumo... Laikantis disciplinos, galima būti sveikam, neturėti problemų dėl cukraus. Mažai dirbant, daug valgant, atsiranda didelis cholesterolio kiekis, kyla spaudimas, tuomet insultas... ir ankstyva mirtis. Mano šeimoje per tris, keturias kartas niekas nevartojo alkoholio. Mes valgome paprastą maistą. Mano mama, tėtis, sesuo sulaukė arti 100 metų. O jei gyvenate ne pagal Dievo žodį – problemų neišvengsite.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.