Dėlioja pagrindinius štrichus

Nors nenumaldomai artėja Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, tačiau jau pradedama ruoštis ir galvoti apie Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės dieną, mat šiais metais ji neeilinė – sutiksime Nepriklausomybės trisdešimtmetį.

Kaip rajonas turėtų atšvęsti šią sukaktį, praėjusią savaitę tarėsi speciali darbo grupė. Žinoma, laiko dar šiek tiek yra, scenarijus neparašytas, bet pagrindiniai štrichai dėliojami.
 
Kultūros ministerija jau paskelbusi, kad Valstybės nepriklausomybės trisdešimtmečio simbolis – trispalvis vėjo malūnėlis, tad čia galvoti jau nieko nereikia. Vienas didesnių ir vizualiai geriausiai matomų bus Šakių kultūros centro projektas – vėjo malūnėlius gamins ugdymo įstaigos, o jais bus paženklinti takai į signatarų Justino Staugaičio, Saliamono Banaičio, Jono Vailokaičio, kalbininko Jono Jablonskio tėviškes, taip pat numatoma pažymėti kelią iki Vinco Kudirkos paminklo, Sudargo piliakalnius bei „Varpo“ stadioną, kur vyko mitingai.

Kitas planuojamas akcentas – fotografijų paroda, tačiau neapsiribojant tik to laikmečio fotografijomis, bet svarstoma kviesti į fotosesiją būtent 1990-aisiais gimusius, kurie dalintųsi mintimis apie Lietuvą, laisvę, ketinama fiksuoti patį procesą. Šios idėjos vystymą kuruotų Šakių viešoji biblioteka.

Šakių kultūros centre kovo 6-ąją turėtų vykti konferencija „Laisvės pulsas. Pasitikrinkim“, kur laukiami įvairių sričių atstovai, neišskiriant ir buvusių bei esamų vadovų, jaunimo, verslo ir kitų sričių atstovų.

Jau kitą dieną, kovo 7-ąją, Šakių viešojoje bibliotekoje ketinama surengti Nacionalinę viktoriną.

Apie edukacijas mokiniams bei atviras pamokas jau svarsto ir Zanavykų muziejus, prisidėti raginama ir Meno mokykla, kuri galbūt sukurtų trisdešimtmečiui skirtą ženklą. Pirmiausia Vasario 16-ąją, suprantama, ir Kovo 11-ąją ketinama trispalvės spalvomis apšviesti Šakių ženklą, esantį atvažiuojant nuo Lukšių pusės.

Svarstymų yra ir daugiau – mąstoma, ar rengti (jei taip, tai kokiu formatu) iškilmingą tarybos posėdį, galbūt bandyti vienokį ar kitokį susitikimą ir pokalbį su visais to laikmečio vadovais. Tikriausiai vyks ir tradicinis koncertas, tačiau svarstoma paieškoti kitų formų bei spalvų, nes įprastai Kovo 11-ąją pasirodydavo saviveiklininkai.

„Mes pasakome, ką matome iš savęs, bet tikimės užkurti kitus. Todėl ir pradedame iš anksto kalbėti, kad paskatintume ieškoti įprasminimo detalių“, – pasikvietęs spaudos atstovus mintimis dalinosi ir su numatytais akcentais supažindino rajono meras Edgaras Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px