Tarp lyderių – ir Šakių viešoji biblioteka

dicpinigaitiene knygos
Bibliotekos darbuotoja Genė Dičpinigaitienė džiaugiasi, kad sėkmingai pasirodžius projekte yra galimybė knygų lentynas papildyti skaitytojų mėgstamiausiomis knygomis. Šakių viešosios bibliotekos nuotr.

Šalies bibliotekos, dalyvaujančios septintus metus organizuojamame „Atsakingas skaitytojas“ projekte, demonstruoja atsakingą bei tvarią elgseną – kartu su skaitytojais renka elektronikos atliekas ir rungiasi dėl 500 eurų vertės skaitytojų mėgstamiausių knygų krepšelių. Šiemet vos per keturis mėnesius buvo surinkta daugiau kaip 30 tūkst. tonų atliekų, tarp lyderių – ir Šakių viešoji biblioteka.
 
Pirmajame konkurso etape (balandžio–liepos mėn.) lydere tapo Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, surinkusi 10 tūkst. 299 kg elektronikos ir panaudotų baterijų atliekų, bei Jurbarko rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viešvilės filialas, surinkęs 6 tūkst. 949 kg analogiškų atliekų – nuo seno, sugedusio mobilaus telefono, arbatinuko, kompiuterio iki nebenaudojamo šaldytuvo, skalbimo mašinos, elektrinės viryklės.

Šakių viešoji biblioteka apskritai įvardijama kaip viena pavyzdinių – elektronikos atliekų ši kultūros įstaiga surenka vis daugiau. Pavyzdžiui, konkurso „Atsakingas skaitytojas“ 2020 m. pirmajame etape ji surinko 5 tūkst. 793 kg, antrajame etape – 7 tūkst. 696 kg, o šių metų pirmajame etape – net 10 tūkst. 299 kg.

Už projekto koordinavimą atsakinga bibliotekos darbuotoja Genė Dičpinigaitienė džiaugiasi, kad pasisekė surasti žmonių, kurie turi prikaupę nemažai įvairios elektronikos, o būtent tai ir lėmė, kad bibliotekos lentynos ir vėl pasipildys naujomis bei skaitytojų pamėgtomis knygomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.