Mugės metu pagerbė „Darbštuolių darbštuolius“

stasiuko muge
Tarp Metų darbštuolių apdovanoti (iš kairės) Saulius Gabartas, Mindaugas Naujokas, Jolita Rakauskienė ir seniūnas Vincas Dabravolskis. Organizatorių  nuotr.

Praėjusį šeštadienį po dvejų metų pertraukos Gelgaudiškio dvaro prieigose šurmuliavo Stasiuko mugė, skirta Sūduvos metams paminėti. Visą dieną rankų darbo dirbinius, sodinukus, gardaus maisto siūlė atvykę apie 30 amatininkų bei prekybininkų. Šios šventės metu tradiciškai apdovanoti Metų darbštuoliai.
 
Šiais metais nominacija „Darbštuolių darbštuoliai“ už proveržį versle, geranorišką ir supratingą pagalbą kiekvieno kliento kieme, plačią šypseną ir dalijamą gerą nuotaiką skirta Sauliui Gabartui ir Mindaugui Naujokui.

Gelgaudiškio parapijos klebonui Arvydui Liepai skirta nominacija už organizacijos „Pagalba Lietuvai ir Baltarusijai“ pritraukimą į parapiją, už iniciatyvą įrengti bei atnaujinti bažnyčios ir pagalbinių patalpų šildymo bei apsaugos sistemas, parapijos namų bei šarvojimo salės atnaujinimą, naujų vargonų skambesį. Už pozityvų įsiliejimą į Gelgaudiškio krašto reprezentavimą šventėse, mugėse, susitikimuose, už beatodairišką rūpestį Gelgaudiškio gyventojais ir svečiais, pildant jų, kaip pirkėjų, norus, už širdingą juoką, geranoriškumą ir pagalbą padėkota Jolitai Rakauskienei.

Bendruomenės vardu už ilgametį darbą Gelgaudiškio seniūnijoje, už patarimus, ištiestą pagalbos ranką organizuojant renginius, akcijas ir iniciatyvas, už žydinčias ir švarias gatves, už prižiūrėtas miestelio žaliąsias erdves, pagalbą gyventojams buvo padėkota ir darbą baigiančiam seniūnui Vincui Dabravolskiui.

Šventės metu bendruomenės centro atstovas Edvinas Gabraitis gelgaudiškiečius ir svečius vaišino „Miško sriuba“. Visos lėšos (163,60 euro), kurios buvo surinktos dalinant garuojančią sriubą, perduotos „Vakarų užuovėjai“ ir joje dirbančiai ukrainietei Olgai taip prisidedant prie aukų Ukrainos žmonėms.

Koncertinę programą miestelėnams bei svečiams dovanojo liaudiškos muzikos atlikėjai iš Marijampolės, Griškabūdžio, Lukšių bei vietiniai – gelgaudiškiečiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.