Nuskambėjo sveikinimai Angelų sargų dienos proga

policijos_dienaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Sekmadienį Lietuvos policija minėjo profesinę šventę – Angelų sargų dieną. Rajono policijos pareigūnai penktadienį į iškilmingą profesinės dienos minėjimą tradiciškai rinkosi Zyplių dvaro arklidėse. Kaip visuomet šventėje nestigo sveikinusiųjų, pareigūnams buvo išdalinta gausybė padėkų ir apdovanojimų.

Nuotr. Šventėje už pavyzdingą tarnybą buvo apdovanoti geriausi rajono policijos pareigūnai.

Viršininko pasveikinimas

Jau 335-eri metai katalikų bažnyčioje kasmet spalio 2-ąją švenčiama žmonių globėjų – Angelų diena. Graikų kalbos žodis angelas reiškia „pasiuntinys“, tad dvasiniame pasaulyje angelai – Dievo valios skelbėjai, dažnai ir vykdytojai. Nepriklausomoje Lietuvoje policijos profesinė diena minima taip pat spalio 2-ąją. „Tradiciškai mūsų dienos renginiai prasideda Šv. Mišiomis. Neabejoju, kad švelnūs žodžiai, kaip angelas sargas, nuo praleisto laiko bažnyčioje, įgauna šiek tiek kitokią prasmę. Kiek egzistuoja  tikėjimas, bažnyčia, tiek minimi ir angelai. Neabejoju, kad žmonės, kurie kiekvienais metais atvyksta pasveikinti, tai įrodymas mums, kad, galbūt, mums pavyksta būti tuo, kuo ir turėtume būti“, - sveikindamas kolegas kalbėjo Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis.
 
Sveikinusiųjų padėkos ir dovanos

Į rajono policijos pareigūnų šventę atvyko gausus sveikintojų būrys. Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, policininkus sveikino savivaldybės, prokuratūros, apylinkės teismo, pasienio punktų, priešgaisrinės tarnybos vadovai. Taip pat su gražiausias linkėjimais pasveikinti rajono pareigūnų atvyko Šakių ir Lukšių seniūnai, Šakių laidojimo namų ir vaikų globos namų direktoriai.

Šventėje rajono meras Juozas Bertašius policininkams nuoširdžiai dėkojo už bendrus darbus ir kasdieninį rūpestį mūsų krašto žmonėmis, jų gyvenimo ramybe. Mero vardu pasirašyti Padėkos raštai buvo įteiti penkiems rajono pareigūnams: Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio specialistei Astai Švelnienei, Kriminalinės policijos skyriaus specialistei Birutei Klimaitienei, Viešosios policijos skyriaus Migracijos poskyrio specialistei Dalytei Preikšienei, Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrio vyresniajam policininkui Audriui Preikšui, Operatyvaus valdymo poskyrio vyresniajam policininkui Romui Kymantui. Savo ruoštu mero pavaduotoja Rima Rauktienė pareigūnams dovanojo angelų sargų medį, priglaudusį kiekvieno rajono pareigūno angelą bei dainininkės Vismantės Vasaitytės angelišką dainą.

Su profesine diena sveikinęs Šakių apylinkės teismo pirmininkas Arturas Rauktys buvo kur kas žemiškesnis, priminęs nūdienos teisingumo sopulius. „Spalio 5 dieną sukanka dveji metai, kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir kas daroma su ta byla – visi mato. Nesinori juoktis, kai iš Kembridžo absolvento, dabartinio Seimo nario išgirsti, kad jam nepriimtinas Konstitucinio teismo sprendimas. Neeilinis įvykis ir Kauno apygardos teisme, kai trys teisėjai savo noru išėjo iš darbo. Štai šie trys dalykai, kaip pagalvoji, ar tai tik mūsų reikalas, policijos, prokuratūros. Galbūt valstybės vyrai, moterys turėtų susimąstyti, ką daro, kaip daro. Nieko nėra brangiau, kaip pigi policija, pigi prokuratūra, pigus teismas“,- kalbėjo teisėjas A. Rauktys. Po susimąstyti verčiančios teisėjo kalbos į šventinę salę įriedėjo rugsėjo 21 dieną policijos pareigūnų ir partnerių išvykoje pasimetęs dalyvis, atvežęs policininkams skirtą dovaną – bendrą dviračio žygio dalyvių nuotrauką, kurią jis įteikė policijos viršininkui.

Pagerbti rajono pareigūnų atvyko ir Seimo narys Mindaugas Bastys. Jo vardu pasirašyti Padėkos raštai buvo įteikti Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai Simonai Venslovaitienei ir Organizacinio poskyrio specialistei Zinai Aštrauskienei.

Įteikti apdovanojimai

Renginio pabaigoje Marijampolės policijos komisariato Personalo skyriaus vyresnioji specialistė Violeta Variakojienė pristatė specialių apdovanojimų nusipelniusius policininkus. Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio padėka skirta inspektoriui Gedvydui Birbilui. Lietuvos policijos generalinis komisaras už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybos darbų atlikimą I-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu apdovanojo Kęstutį Aštrauską.

Marijampolės vyriausiojo policijos viršininko įsakymu, už pavyzdingą tarnybą ir gerus darbo rezultatus Angelų sargų dienos proga I-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu už nepriekaištingą tarnybą buvo apdovanotas inspektorius Almantas Gumauskas. II-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas už nepriekaištingą tarnybą skirtas komisarui inspektoriui Jonui Meištui. Padėkos buvo pareikštos Vilijai Skruibienei, Aušrai Vegienei, Romualdui Šuopiui, Ramūnui Kėvelaičiui, Raimundui Pakalkai, Laimutei Pečiulytei, Zitai Guzevičienei, Aurimui Marčelioniui. Generalinio komisaro įsakymu, vyresniojo inspektoriaus laipsnis suteiktas Algirdui Leveckiui. Policininko laipsnis buvo suteiktas Vidui Jakui.

Po iškilmingos Padėkos raštų ir apdovanojimų dalies pareigūnai ir šventės svečiai buvo pakviesti pasivaišinti ant laužo virta žuviene.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.