Grafikos darbuose – moters sielos paveikslas

uzialieneŠakių viešosios bibliotekos Žiemos sodo galerijos sienas šįkart papuošė Griškabūdyje gimusios, augusios ir lig šiol gyvenančios Rasos Uzialienės grafikos darbų paroda. Juodu ant balto lapo išreikštos moters mintys, jausmai nustebino ne vieną jai brangų žmogų.

Nuotr. Šakių viešosios bibliotekos Žiemos sodo galerijoje šiuo metu eksponuojama griškabūdietės R. Uzialienės grafikos darbuose vyrauja gamtos motyvai.   

Rajono jaunimui, mėgusiam ir dabar tebemėgstančiam atvykti į vadinamuosius Griškės šokius, iš matymo Rasa Uzialienė puikiai pažįstama. Ją, kaip veiklią miestelio moterį, kultūros namų darbuotoją puikiai žino ir vietos gyventojai. Tačiau, ar daugelis iš jų žino, kad ši moteris ne tik rūpinasi miestelio kultūriniu gyvenimu, dažnai pagroja gitara, bet ir puikiai ant balto popieriaus valdo juodo rašalo tušinuką, taip išreikšdama giliausią savo jausmų pasaulį.

Šiomis dienomis jos kūrybos darbais pasigėrėti gali bet kuris panorėjęs ir apsilankęs Šakių viešojoje bibliotekoje. Penktadienį bibliotekoje gausiame artimiausių giminaičių ir draugų būryje buvo atidaryta R. Uzialienės tapybos darbų paroda. „Ačiū, kad atėjote. Ačiū už tai, kad pasikvietėte į šitokią gražią vietą. Tie mano piešiniai namuose visiškai kitokie“, - pasisveikindama su parodos lankytojais kalbėjo R. Uzialienė. Moteris, dėkodama Dievui už tai, kad gimė Griškabūdyje ir lig šiol čia gyvena, dalijosi prisiminimais apie tai, kaip ji būdama dar mergytė pamėgo piešimą. „Mamytės verandoje kurdavau pasakas, aišku, piešdavau princeses. Norėjau būti dailės mokytoja. Nežinau, kodėl viskas pasikeitė ir tapau kultūros darbuotoja“, - teigė ji, vildamasi, jog šie piešiniai ateityje virs paveikslais.   
 
Parodos atidaryme apsilankiusieji žmonės griškabūdietei negailėjo šiltų žodžių. Pirmoji bičiulę pasveikino ilgametė draugė, menininkė Eglė Kurcinkevičienė. „Rasa yra labai subtilus, labai draugiškas, labai padedantis, be galo kruopštus žmogus“,- akcentavo draugė, raginusi atkreipti susirinkusiųjų dėmesį į Rasos darbus, išsiskiriančius ypatingu kruopštumu, detalumu. Parodos autorės kūriniuose vyrauja gamtos  motyvai, išraizgyti pačių įvairiausių vingrybių. Kita Rasos vaikystės draugė dalijosi prisiminimais apie jųdviejų draugystę. Ji pasidžiaugė, kad pirmosios R. Uzialienės parodos atidaryme jos išsakytas palinkėjimas – visada po ranka turėti baltą lapą, išsipildė, todėl šiandien Šakių bibliotekoje ir eksponuojami griškabūdietės kūrybos darbai. Pasveikinti jos atvyko ir vyresnioji sesuo, mama, kuri džiaugdamasi dukros veikla, nubraukė ašarą.

R. Uzialienė neslėpė džiaugsmo, kad į jos parodos atidarymą atėjo jai ypač brangūs ir jos širdžiai mieli žmonės. Juk ir ši paroda gimė po artimųjų paskatinimo. Visiems susirinkusiems moteris dovanojo gitara akomponuotas dainas pagal griškabūdiečio poeto Arvydo Galgino kūrybą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px