Didžiausias gelgaudiškiečių laimėjimas – bendruomeniškumas

tikime_laisvePraėjusį šeštadienį Vilniaus rotušėje vyko Nacionalinio bendruomenių konkurso „Tikime laisve“ laureatų apdovanojimas ir Europos Savanoriškos veiklos metų pabaigos paminėjimas. Jame buvo apdovanotos trys stipriausios, kūrybingiausios, aktyviausios, reikšmingų rezultatų pasiekusios bendruomenės. Deja, jau antrus metus iš eilės šiame konkurse dalyvaujantis Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ į namus grįžo be pagrindinio prizo.

Nuotr. Gelgaudiškio bendruomenė džiaugėsi savanorystės idėjomis ir juos vienijančiu bendrystės jausmu ir nei kiek neliūdėjo nelaimėję pagrindinio prizo.

Susumavus bendrus konkurso komisijos bei Nacionalinio radijo ir televizijos tinklalapio lankytojų vertinimus, iš devynių bendruomenių - finalininkių buvo išrinktos trys. Gelgaudiškiečiai dar su dviem bendruomenėm rungėsi nominacijoje „Už kūrybiškumo ugdymą, kultūros tradicijų išsaugojimą ir sklaidą“. Komisijos sprendimu pagrindinis prizas atiteko Žemaičių kultūros draugijos Simono Stanevičiaus bendrijai.  

Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkės Genutės Žilinskienės teigimu, jie nenusiminė, o atvirkščiai nuoširdžiai džiaugėsi garbaus amžiaus sulaukusių senjorų pergale. „Mums viskas dar ateity, - juokėsi ji. – Kitais metais ir vėl teiksime paraišką šiam konkursui. Juk ne pagrindinis prizas  yra svarbiausia. Svarbiausia patirties kaupimas, tobulėjimas ir suvokimas, kad savanorystė – labai graži ir didelė misija.“
 
Nominaciją „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“ laimėjo Vilniaus miesto visuomeninė organizacija Balsių bendruomenė. Paramos fondui „Jaunimo linija“, kurio misija – teikti emocinę paramą jaunimui, buvo įteikta nominacija „Už savanorystės plėtojimą“.

Šalies Premjeras Andrius Kubilius įteikė Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ atstovams Padėkos raštą ir atminimo dovanas – keletą labai vertingų ir brangių knygų. Pasak G.Žilinskienės, pagrindinis prizas - 10 tūkst. litų premija būtų labai reikalinga parama bendruomenės veikloje, tačiau dar brangesnis yra visų bendrystės jausmas ir savanorystės idėja – rūpinimasis vieni kitais. Ji nuoširdžiai dėkojo visiems balsavusiems ir juos palaikiusiems kraštiečiams bei rajono savivaldybės vadovams, suteikusiems galimybę nuvykti į renginį.

Iš tiesų, visų noras susitelkus siekti bendrų tikslų, kurti, džiaugtis laimėjimais nebūtų įmanomas be bendruomeniškumui būdingos savanorystės – savo bendruomenės labui žmonės dirba be jokio atlygio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.