„Caritas“ kviečia pagelbėti moksleiviams

Artėjant rugsėjo 1-ajai katalikiška savanorių organizacija „Caritas“ šiais metais pirmą kartą suorganizavo akciją „Pripildyk vaiko kuprinę gerumu“, kurios metu tikimasi padėti sunkiai gyvenančių šeimų vaikams pasiruošti mokyklai.

Pasak Šakių parapijos klebono vicedekano Sigito Matusevičiaus, mūsų rajono gyventojai taip pat gali prisidėti prie „Carito“ akcijos. Nupirktas įvairias mokyklines prekes – sąsiuvinius, aplankus, pieštukus, plastiliną, klijus, rašymo priemones ir pan. Galima atnešti į Šakių „Caritą“, bažnyčią ar akcijos ženklu pažymėtą vietą „IKI“ prekybos centre. Tiesa, Šakiuose tokios vietos dar išvysti neteko, tad tikriausiai paprasčiausiai nupirktas prekes būtų pristatyti į „Caritą“.

„Caritas” teigia, kad parama bus orientuota į tas šeimas, kurių pragyvenimo lygis balansuoja ties socialinės paramos riba ir pajamos yra tik šiek tiek didesnės už tas, kurios leistų gauti socialinę pašalpą. Kol kas sunku prognozuoti, kiek vaikų sulauks paramos, nes viskas priklausys nuo aukojančiųjų geranoriškumo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px