Draugystė su Goldapu tęsiasi

goldapPraėjusį savaitgalį rajono savivaldybės atstovai viešėjo Goldape, Lenkijoje, kur vyko miesto šventė. Čia buvo atidaryta plenero „Kalbanti žemė“ paroda, pasidalinta darbine patirtimi.

Nuotr. A. Damijonaitis (dešinėje) su Gusevo meru padėjo gėlių prie žuvusių moterų garbei pastatyto paminklo.

Penktadienį į Lenkiją išvyko dailininkė Lolita Rūgytė, o kitą dieną prie jos prisijungė ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis bei kalbos tvarkytoja Rimutė Grušienė. Rajono savivaldybė su Goldapu bendrauja apie 30 metų ir nuolat puoselėja gražius, draugiškus santykius, tad visuomet ten sutinkami kaip geri bičiuliai. Ir šįkart nebuvo apsiribota tik plenero atidarymu. Svečiai buvo maloniai priimti, jiems aprodytos gražios vietos, miestas. Pasak A. Damijonaičio, šventė buvo tikrai įspūdinga, nes prisiminta istorija, ir atsigręžta į praeitį, kai miesto kalėjime iki 1982 metų buvo kalinama 400 moterų, kurios nepritarė tuometinei valdžiai. Politinės kalinės daugiausiai buvo karininkų žmonos, prievarta atskirtos nuo vaikų ir šeimos. Miesto šventės metu vyko 30 metų išleidimo iš buvusio kalėjimo minėjimas bei suorganizuotas likusių gyvų moterų susitikimas, padėtos gėlės prie paminklo žuvusioms kalinėms. Viešnagės metu mūsiškiai turėjo progos padiskutuoti su Goldapo miesto administracijos darbuotojais apie įgyvendinamus projektus, pasidalinti darbine patirtimi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.