Šakiečiai gilinosi į pagrindinius tikėjimo klausimus

Liepos 30 – rugpjūčio 6 dienomis Nemunaityje (Alytaus r.) vyko kasmetinė Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, giedotojų ir adoruotojų stovykla, kurią organizuoja vyskupijos Jaunimo bei Parapijinės katechezės centrai. Šiemet tarp devyniasdešimties stovyklautojų čia ilsėjosi ir 18 Šakių parapijos jaunuolių.
 
Visuotinėje Bažnyčioje švenčiant Tikėjimo metus ir stovyklos tema nebuvo atsitiktinė – „Credo“. Pati tema jau leidžia suprasti, kad buvo gilinamasi į pagrindinius tikėjimo klausimus, rūpimus visai Katalikų Bažnyčiai. Kad paminėtoji tema būtų dar labiau atskleista, kiekviena diena turėjo savo potemę. Pvz.: „Prologus“ – tai pradžios momentas. „Alpha et Omega“ – diena skirta suvokimui, kad ir šiandien Dievas yra visa ko pradžia ir pabaiga, pats būdamas be pradžios ir be pabaigos. „Heri. Hodie. Semper“ – laikas, skirtas geriau suvokti Kristaus asmenį, kuris buvo, yra ir bus. „Loquens“ –Šventosios Dvasios, ir mūsų dienomis tebekalbančios ir tebeveikiančios Bažnyčioje, diena. „Septem“ – niekuo nepakeičiamų septynių sakramentų gilesnis supratimas ir jų aptarimas teologiniu bei praktiniu aspektais. „Fiat“ – laikas skirtas Motinai, moteriai, kuri anuomet ištarusi „tebūnie“ ir mus šiandien drąsina apsispręsti artimiau bendradarbiauti su Dievu. „Amen“ – maldos pabaigos žodis, kurį ištarus prasideda maldavimo realizavimas kasdieniame gyvenime, veikiant žmogui ir Dievui drauge.

Aštuoniolika vadovų stovyklai ruošėsi ištisus metus, dalyvaudami keturiuose pasirengimo seminaruose bei dirbdami atskirose darbo grupėse. Teologine prasme dienų temas aktualizuoti labiausiai padėjo kasdienės, valandos trukmės katechezės, kurių metu svarbus buvo ne tik mokymas, stovyklautojų patirtis bei stovyklos vadovų asmeniniai liudijimai, bet ir kasdienė iškilminga Eucharistija, vakaro programos, kurioms pasiruošti reikėjo daug sumanumo, kūrybiškumo bei gebėjimo veikti drauge. Belieka tikėtis, kad čia pasėtas krikščioniškumo ir žmogiškumo grūdas kažkada sudygs ir duos gausių vaisių tiek Bažnyčiai, tiek ir tautai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.