Draugystės ryšiai su Goldapo bendruomene tęsiasi

goldapasNe pirmi metai mūsų savivaldybės Kultūros ir turizmo skyrius bei rajono menininkai bendradarbiauja su Lenkijos Goldapo miestu, kuris draugų turi daugelyje pasaulio šalių. Čia suvažiuoja svečiai iš Izraelio, Graikijos, Vokietijos, Rusijos, Ukrainos. Rugpjūčio 4 dieną  už tarptautinį bendradarbiavimą jiems buvo įteikta Europos Sąjungos vėliava. Ta proga surengtoje šventėje dalyvavo ir mūsų krašto atstovai.
 
Nuotr. Goldapo mieste vykusiame lietuviškos muzikos vakare visus sužavėjo jauniausieji tautinių šokių kolektyvo „Pynė“ šokėjėliai.
 
Pasak rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Aurelijos Papievienės, šakiečiai ne pirmus metus draugauja su Goldapo bendruomene ir kasmet yra kviečiami dalyvauti įvairiose šventėse bei muzikos vakaruose. Šiemet Goldapo miesto šventėje, surengtoje ES vėliavos įteikimo proga, buvo pristatytas ne tik mūsų regiono kulinarijos paveldas, bet ir mūsų tautodailininkų bei menininkų darbai. Norintieji galėjo įsigyti Audronės ir Algimanto Vorevičių bei Birutės Jakštienės paveikslų, Daivos ir Gedimino Jėčių sukurtų darbų. Šventės metu koncertavo Sintautų kultūros centro vokalinis ansamblis „Mozaika“.

A.Papievienė džiaugėsi, kad šiemet, rugpjūčio 11 dieną, Goldape buvo organizuojamas lietuviškos muzikos vakaras, jau tapęs tradiciniu kasmetiniu renginiu. Jame koncertavo jauniausieji tautinių šokių kolektyvo „Pynė“ šokėjėliai, Šakių cirko „Jaunystė“ artistai ir Slavikų kaimo kapela. Čia jie ne tik parodė savo programą, bet ir galėjo turiningai pailsėti – pamatė Safari parką, Piekna Gora lynų kalną, nebeveikiančio siaurojo geležinkelio tiltus prie Stančikų kaimelio. Lenkams mūsų kolektyvų pasirodymai, kaip ir Ritinių sūrininkių varškės sūriai, labai patiko. Jie buvo sužavėti koncertu ir kitą dieną atsiuntė laiškelį su didžiule padėka.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.