Miškininkai susitiko su jaunaisiais miško bičiuliais

Lekėčių informaciniame centre surengtas Šakių miškų urėdijos kuruojamų Jaunųjų miško bičiulių būrelių narių susitikimas.
 
Popietėje dalyvavo Lekėčių pagrindinės mokyklos jaunųjų miško bičiulių būrelis „Šilinukai“, Lukšių V. Grybo gimnazijos „Ąžuoliukai“, Kriūkų pagrindinės mokyklos „Giliukai“, Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos „Ąžuolėlis“ ir Jurbarko Naujamiesčio vidurinės mokyklos jaunųjų miško bičiulių būrelis „Putpeliukai“. Gausų būrį jaunųjų gamtininkų ir jų vadovų pasveikino Šakių miškų urėdijos jaunųjų miško bičiulių kuratorius, vyriausiasis miškininkas Romas Juozas Kupstaitis. Pažintį su rudenėjančia gamta jaunieji miško bičiuliai pradėjo Novaraisčio valstybiniame ornitologiniame draustinyje. Mažieji gamtos mylėtojai įlipo į apžvalgos bokštelį, gėrėjosi miško toliais, išskristi besiruošiančiais paukščiais. Po apsilankymo Novaraisčio valstybiniame ornitologiniame draustinyje vaikai skubėjo į Lekėčių girininkiją, kur, netoli Informacinio centro, buvo sodinami medeliai. Besikeičiant metų laikams visi vaikai turės galimybę stebėti savo pasodintus medelius, jų augimą. Jaunieji miško bičiuliai kartu su savo vadovais pasigamino korteles, kuriose bus žymima medelio pasodinimo ir kitų apsilankymų datos, kamieno storis,aukštis ir būklė. Jaunieji gamtininkai ateinantį pavasarį vėl rinksis į susitikimą ir padarys pirmuosius įrašus apie pasodintų medžių būklę.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px