Šeštadienį Zyplių dvare vyko jauno vyno – božolė – šventė, kurios metu buvo renkami patys geriausi šiais metais Lietuvos vyndarių pagaminti vynai.
Šventę „Žalias vynas“ organizavo Lietuvos vyndarių asociacija. Svečiams buvo siūlomi 35 rūšių sausi, pusiau sausi, saldūs ir pusiau saldūs vynai, kuriuos jie ragavo ir vertino dešimtbalėje sistemoje. Tarp susirinkusiųjų buvo ir mėgėjų, ir žinovų, dalyvavo ir patys vyndariai. Vertinant šių metų vynus buvo atsižvelgiama į pagrindinius spalvos, skaidrumo, aromato ir skonio kriterijus. Vynų vynu buvo išrinktas Regimanto Karčiausko „Juodųjų serbentų“ vynas.
Šiais metais Zyplių dvare buvo galima ne tik paragauti bei įvertinti vynus, tačiau ir susipažinti su austrių valgymo kultūra. Robertas Reklaitis skaitė trumpą paskaitėlę apie mėgavimąsi šiuo pas mus dar nedažnu delikatesu, po jos visi turėjo galimybę paragauti austrių. Tai padarė beveik visi susirinkusieji.
Sausų vynų kategorijoje trečioji ir antroji vietos skirtos Tomo Juškevičiaus baltajam ir raudonajam vynui „Senas miestas”, pirmoji vieta atiteko Raimondo Nagelės vynui „Juodieji serbentai”. Pusiau sausų vynų kategorijoje trečioji vieta skirta Evaldo Petkaus vynui „Bokštai”, antrąją vietą pelnė Modesto Černiausko vynas „Pirmoji naktis”, o laurus nuskynė R. Karčiausko vynas „Žolinė”. Pusiau saldžių ir saldžių vynų kategorijoje trečioji vieta atiteko Gintaro Pekūno vynui „Aviečių”, antroji - Gintaro Paradniko vynui „Serbentų”, o pirmoji - Modesto Černiausko vynui „Jaunystės valsas”.
„Draugo“ inf.