Visas kultūrines jėgas – 2018- iesiems

Šiuo metu rajone itin intensyviai ruošiamasi Lietuvos valstybės atkūrimo 100 metų minėjimui, kuris vyks po ketverių metų – 2018-aisiais.
 
„Visos savivaldybės daro savo planus ir priemones, kurios susijungs į „Valstybingumo kelio“ projektą. Bus leidžiami įvairūs leidiniai, suvenyrai, sprendžiama, kurios asmenybės pateks į Valstybingumo kelio žemėlapį“,- pasakojo Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Aurelija Kasparevičienė. Pasak jos, mūsų rajonas labiausiai orientuosis į signatarus – Jono Vailokaičio, Saliamono Banaičio, Justino Staugaičio, taip pat kalbininko Jono Jablonskio, teisininko, valstybės veikėjo Stasio Šilingo atminimo išsaugojimą. Taip pat bus pažymėtos partizaninės vietovės Lekėčių krašte, taip pat vietovės, kur buvo buriami savanorių būriai – Gelgaudiškyje ir Sintautuose.

Zanavykų muziejuje turėtų būti surengta ekspozicija „Zanavykai – Lietuvos valstybingumo kūrėjai“, Plokščiuose sutvarkyta Prano Kriaučiūno sodybvietė. Šimtmečio minėjimo planuose – Šakiuose įrengti Nepriklausomybės skverelį, kuriame būtų paminklas visiems žuvusiams kariams savanoriams atminti bei jų garbei pasodinta 100 ąžuolų. Apie vietą, kurioje jis galėtų būti įrengtas, dar mąstoma. Kudirkos Naumiestyje Vinco Kudirkos muziejaus sodelyje planuojama pastatyti tautos šauklio amžininkų biustus, kurie vienaip ar kitaip susiję su šiuo miesteliu – tai J. Jablonskis, Pranas Mašiotas, Kazys Grinius ir kiti.

Ketinama išleisti ir Griškabūdžio monografiją (jau du trečdaliai jos yra parašyti), kreiptasi į Vilių Kavaliauską dėl knygos rašymo apie mūsų krašto Vyčio kryžiaus ordininkus, bus pristatyta Antano Andrijausko knyga „Lietuvos kariai savanoriai“.

Lėšos planų įgyvendinimui bus skiriamos iš valstybinės programos, tačiau kol kas neaišku, kiek jų bus. A. Kasparevičienė, kuri nuolat lankosi pasitarimuose Marijampolėje, teigė, jog Šakių planams milijono litų tikrai neužteks, ypač jei bus taisomi keliukai į signatarų tėviškes, tačiau bus sukamasi su ta suma, kuri atiteks.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.