Atliekomis atsikratysime patogiau

Gruodžio 1 d. Savivaldybėje vykusiame seniūnų pasitarime nutarta, jog nuo šiol stambiagabarites atliekas gyventojai galės priduoti savo seniūnijose tam tikrose specialiai įrengtose aikštelėse. Lig šiol stambiagabaričių atliekų surinkimas taip pat būdavo organizuojamas kiekvienoje seniūnijoje, tačiau jas gyventojai galėdavo pristatyti tik tam tikromis dienomis ir tam tikru laiku.

Tai, anot seniūnų, gyventojų poreikių netenkindavo, nes kai kurie žmonės negalėdavo nustatytu laiku pristatyti atliekas dėl paprasčiausių priežasčių – dirbdavo, būdavo išvykę, nerasdavo tinkamų transporto priemonių ir pan. Nuspręsta, jog nuo šiol rajono gyventojai galės pristatyti stambias buitines atliekas – padangas, senus baldus, statybines atliekas, elektros ir elektronikos atliekas – jiems patogiu laiku savo seniūnijose įrengtose aikštelėse.
 
Didelių gabaritų atliekos – tai seni baldai (kėdės, lovos, spintos, stalai, komodos ir kt.), langai, durys, dviračiai, kilimai, radiatoriai, automobilinės kėdutės, naudotos padangos, vežimėliai, talpos ir kitos buityje susidarančios didelių matmenų atliekos.

Šakiuose šias atliekas galima pristatyti į Sodų gatvėje įsikūrusią mūsų rajoną aptarnaujančios įmonės „Ekonovus“ aikštelę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.