Nuo šiol tarybos posėdžiai – tiesiogiai per „youtube“

Nuo praėjusio penktadienio Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdžius bus galima tiesiogiai stebėti „youtube“ kanale. Šios idėjos iniciatorius – tarybos narys Mindaugas Tarnauskas.

Nors ir anksčiau buvo galimybė stebėti posėdžius, tačiau savivaldybės svetainėje transliacijos strigo. Nebuvo patogu. Klausimą dėl tarybos ir net komitetų posėdžių transliavimo M. Tarnauskas kėlė ne kartą, tad dabar džiaugiasi įgyvendinta idėja. Pasak jo, per „youtube“ neseniai pradėti transliuoti Vilniaus miesto, vėliau ir Šiaulių tarybos posėdžiai.
 
„Bent kur ir Šakiai bus inovatyvūs“, – pasiekimu džiaugėsi M. Tarnauskas.

Jis organizacinius klausimus suderino su Povilu Požerskiu (jis pritaikė šią praktiką Vilniuje), konsultavosi su informacinių technologijų specialistais ir, suderinus su vietiniais savivaldybės specialistais, penktadienio tarybos posėdis buvo pirmasis per „youtube“ kanalą.

„Tai nieko nekainavo, tik iniciatyvą. Be to, taip daug funkcionaliau, nes galima stebėti ne tik per stacionarų kompiuterį, kuriuo šiais laikais naudojasi ne visi, bet ir per plančetę, telefoną“, – mintimis dalijosi tarybos narys.

Tiesa, penktadienį vykusio tarybos posėdžio tiesioginė transliacija šiek tiek strigo, bet M.Tarnauskas viliasi, kad ištaisius sutrikimus sistema ateityje turėtų veikti be priekaištų. Jis aiškino, kad net 50 stebinčių transliaciją yra daug, o penktadienį vienu metu posėdį internetu stebėjo 80 žmonių.

„Kai užstrigo ir nustojo veikti, pradėjo žmonės skųstis, pasipylė sms“, – teigė M. Tarnaukas.

Jis neatmeta galimybės ir komitetų posėdžius kada nors transliuoti tiesiogiai. Jeigu ateityje rajono tarybos nariai žengtų dar didesnį žingsnį viešumo link, jų komitetų posėdžiai turėtų vykti savivaldybės salėje. Dabar jie posėdžiauja mero darbo kabinete. Ankstesnės kadencijos metu komitetų posėdžiai vykdavo administracijos direktoriaus kabinete.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px