Naujoji bendruomenė turi aiškią ateities viziją

samburisRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Sausio 28 d. Kudirkos Naumiesčio kultūros centro salėje posėdžiavo dar tik porą mėnesių gyvuojanti vietos bendruomenė „Naumiestiečių sambūris“. Asociacijos pirmininkas Mindaugas Kantautas pristatė susirinkusiems miestelėnams ir svečiams vizualizuotą medžiagą, kaip ateityje galėtų atrodyti jų miestas.

Nuotr. Neseniai susikūrusios bendruomenės „Naumiestiečių sambūrio“ pirmininkas Mindaugas Kantautas (stovi) ir dar keturi jos nariai pristatė ateities miesto viziją.

Kaip sako pats bendruomenės pirmininkas, šis Kudirkos Naumiesčio ateities vaizdas yra tik pirminis variantas. Bendruomenės nariams norėtųsi, kad patys miesto gyventojai teiktų savo pasiūlymus ar pageidavimus, kaip reikėtų tvarkyti bendrą miesto infrastruktūrą ateityje, kad šis istorinis rajono kampelis taptų patrauklia vieta tiek patiems jo gyventojams, tiek miesto svečiams.

„Miestui trūksta dar daug ko – pradedant kai kurių gatvių šaligatviais, baigiant patraukliomis miesto rekreacinėmis zonomis, kurios trauktų į kraštą turizmą“, – pradėjo kalbą asociacijos vadovas.

M. Kantautas išvardijo net 15 punktų, kurie, anot naujai susikūrusios bendruomenės narių, šiuo metu yra patys svarbiausi.Pirmiausia jų mieste reikia sutvarkyti pagrindinę Tilto gatvę, jos sankirtą su Vilkaviškio gatve, kur yra pavojinga eismui sankryža. Įrengti keletą rekreacinių vietų, kurios liudytų miesto svečiams, kad čia gyvenę įžymių asmenybių. Būtina miesto parką šalia Kultūros centro padaryti patrauklų akiai, sureguliuoti miesto apšvietimą, kad naktį žmonės žinotų, jog yra mieste, o ne gūdžioje girioje, susirūpinti  miesto centre esančiais apleistais statiniais ir kt.

Naujos bendruomenės nariai pateikė daug ir įvairių vizijų, susijusių su savo miesto infrastruktūros gerinimu, tačiau svarbiausias klausimas lieka tas, kaip į šiuos ateities planus žiūri rajono valdžios atstovai ar atsakingų savivaldybės valdomų įstaigų nariai. Juk vienas lauke ne karys! Į susirinkimą buvo kviesti ne tik miestelėnai, bet ir Šakių policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjas, Kęstutis Kuncaitis, UAB „Šakių vandenys“ vadovas Kęstutis Vilkaitis ir kiti šios įmonės atsakingieji asmenys, Kudirkos Naumiestyje turintys interesų verslininkai, Šakių rajono aplinkos apsaugos agentūros vyresnysis specialistas Stanislovas Pocevičius, Kudirkos Naumiesčio socialinės darbuotojos. Tiek atsakingųjų institucijų, tiek miestelėnų nuomonė sutapo – norint išgražinti miestą reikia nemažų investicijų. Taip pat vienareikšmiškai nuspręsta, kad lėšų reikia ieškoti visais įmanomais būdais – tiek atkreipiant savivaldybės vadovų dėmesį į miesto problemas, tiek traukiant verslą į kraštą, tiek įgyvendinant įvairius projektus.

Svarbu,  anot M. Kantauto, kad miesto ateities kūrime aktyviai dalyvautų visi gyventojai.  Pirmininkas pabrėžė, kad naujai susikūrusio sambūrio tikslas – spręsti miestui ir jo gyventojams aktualius klausimus betarpiškai bendraujant ir bendradarbiaujant su gyventojais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.