Situacijai aptarti – vizitai seniūnijose

Praėjusį trečiadienį vicemero Edgaro Pilypaičio vadovaujami bendruomenės vaiko teisių apsaugos tarybos nariai lankėsi Barzdų seniūnijoje. Tai pirmasis tokio pobūdžio vizitas, bet jie planuojami ir kitose seniūnijose.

Pasak vicemero, pagal surinktus duomenis, kiek seniūnijoje gyvena socialinės rizikos šeimų ir kiek jose auga vaikų, Barzdų seniūnija labiausiai kėlė nerimą.

„Kai nuvažiuoji į vietą ir susipažįsti su situacija, pamatai ir kitokias problemas. Be to, ant popieriaus buvo vieni skaičiai, realybėje socialinės darbuotojos supažindino su kitokia situacija“, – teigė E. Pilypaitis.
 
Pagal pateiktus 2015m. duomenis, Barzdų seniūnijoje 16 šeimų augo 52 vaikai, o dabar teigiama, kad 11 šeimų yra 37 nepilnamečiai. Situacija pasikeitė ne todėl, kad šeimos atsisakė žalingų įpročių ar buvo išbrauktos iš socialinės rizikos šeimų. Tiesiog jos išsikėlė iš Barzdų seniūnijos.

Vicemeras dar kartą įsitikino, kad žmonės ypač išlepinti pašalpų, nes net gyvendami kaime neaugina daržovių, nelaiko gyvulių. Tiesiog neįdeda jokių pastangų, kad gyvenimas pagerėtų, o tik laukia išmokų, pašalpų ir „visko gatavo“.

Ne naujiena ir tai, kad, kaip ir daugelyje seniūnijų, socialinės darbuotojos dirba įtemptai ir dažnai į šeimas vienos neina. Dėl kylančios grėsmės jas kartais tenka lydėti seniūnui. Nenoriai Barzduose žmonės atidirba už pašalpas, nors Baltrušiuose, kaip pasakojo vicemeras, ši problema jau nėra tokia opi.

Pasak E. Pilypaičio, kitą savaitę jis kartu su Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyriaus vedėjomis Rūta Lebedžinskiene ir Leonora Pocevičiute vyks į Gelgaudiškį. Taip planuojama aplankyti visas seniūnijas, aptarti situaciją, perspektyvas.

„Žinoma, gal paprasčiau išvis nieko nedaryti, bet kuo daugiau pokalbių, aptarimų, tuo geriau. Gal kartu, visi bendrai dirbdami rasime problemų sprendimo būdus, galų gale žinosime realią situaciją“, – mintimis po susitikimo dalijosi E. Pilypaitis.

Bendruomeninė vaiko teisių apsaugos taryba suformuota nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio. Šiais metais ji oficialiai pradėjo veiklą, posėdžiavo du kartus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px