Planuoja tolimesnį Sintautų miestelio tvarkymą

Šiandien rajono savivaldybės taryba vykstančiame posėdyje svarsto klausimą dėl pritarimo projektui „Sintautai–Goldap-3“.

Projektas „Sintautai–Goldap-3“ yra tolesnė projektų „Sintautai–Goldap-1“ ir „Sintautai–Goldap-2“ tąsa. Pastarųjų projektų metu buvo sutvarkyta Sintautų miestelio viešoji infrastruktūra. 2014 m., nugriovus miestelio centre buvusį parapijos bendruomenei priklausiusį pastatą, liko nesutvarkytas miestelio centras. Parapija turi keletą neišspręstų problemų – tai automobilių statymas pamaldų, renginių ar laidotuvių Sintautų Švenčiausios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje metu, neįgaliųjų asmenų patekimas į bažnyčią, priešgaisriniu požiūriu netvarkingi bažnyčios bokštai, nusidėvėjusi bažnyčios fasadų danga.
 
Visas šias problemas numatoma spręsti įgyvendinant projektą „Sintautai–Goldap-3“. Be to, įgyvendinant projektus, prie mokyklos nebuvo įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, o šiuo metu, intensyviai eksploatuojant miestelį su Šakiais jungiančią gatvę ir leidus ja važiuoti autobusams, automobilių statymas dėl per mažo gatvės pločio prie mokyklos draudžiamas.

Taip pat nesaugus mokyklos mokinių susisiekimas su mokyklai priklausiančiu darželiu ir vaikų žaidimų vietomis rekreaciniame parke bei kultūros centru, kadangi tenka eiti intensyvaus eismo gatvės pakraščiu. Šių problemų sprendimas taip pat numatomas įgyvendinant minėtąjį projektą.

Projekto įgyvendinimui tikimasi pritraukti konkursines Interreg V-A bendradarbiavimo programos Lietuva–Lenkija lėšas. Numatoma, kad projektas bus įgyvendinamas 2017–2018 m., bendra abiejų partnerių projekto vertė – iki 600 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.