Taromatais naudojasi noriai

taromatas2Šakiečiai aktyviai naudojasi galimybe grąžinti pakuotes. Šakių rajone per tris mėnesius, naudojantis taromatais, grąžinta 200 tūkst. vienkartinių pakuočių – metalinių skardinių, stiklo ir plastiko butelių.

Iš viso Lietuvoje per tris mėnesius į taromatus ir rankinio surinkimo vietas jau grąžinta per 51 milijonas pakuočių: 36,8 mln. vienkartinių gėrimų pakuočių ir 14,3 mln. daugkartinės taros – stiklinių alaus ir giros butelių.

Šakių rajone, kaip minėta, nuo vasario 1 d. surinkta 200 tūkst. vienkartinių pakuočių. Skaičiuojant pagal gyventojų skaičių, vidutiniškai vienas Šakių rajono gyventojas jau pridavė 10 vienkartinių pakuočių.
 
VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ generalinis direktorius Gintaras Varnas sako, kad gegužės 1 d. jau baigėsi pereinamasis trijų mėnesių laikotarpis, po kurio galima sakyti, kad taromatai šalyje pasiteisino.

„Sistema buvo nauja visiems jos dalyviams – administratoriui, prekybininkams, gėrimų gamintojams ir, žinoma, gyventojams, tačiau kiekvieną mėnesį augantys grąžinamų pakuočių skaičiai rodo, kad ji prigyja. Nors dar per anksti teigti, kad užstato sistema tapo savaime suprantamu dalyku, sistemos startą vertiname kaip sėkmingą“, – komentavo G. Varnas.

Balandžio mėnesį Lietuvoje buvo surinktas kol kas didžiausias taros vienetų skaičius – 24,5 mln. vienkartinių ir 6,4 mln. daugkartinių pakuočių. Neabejojama, kad pasibaigus pereinamajam laikotarpiui ir atšilus orams, grąžinamų pakuočių kiekiai tik augs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.