Žvejai ir poilsiautojai tampa atsakingesni

aplinkosauga valtisAplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai nuo birželio 1 d. pradėjo aplinkosauginę akciją „Automobilį statyk atsakingai“, kuri tęsis iki pat vasaros pabaigos. Prie jos kasmet prisijungia ir mūsų rajono aplinkosaugininkai, miškininkai bei medžiotojų ir žvejų draugija, kurie stebi, ar automobilius žmonės palieka tam skirtose aikštelėse ir ar nepažeidžia aplinkosaugos reikalavimų.

Nuotr. Šakių aplinkosaugininkai jau pasiruošę stebėti, ar vasarą poilsiautojai, žvejai nepažeidžia aplinkos apsaugos reikalavimų.

Rajono aplinkosaugininkai praeitą savaitę surengė reidą, tikrino žvejus ir kaip poilsiautojai pramogauja, leidžia laisvalaikį prie Nemuno bei kaip laikosi gamtosaugos reikalavimų. Kaip komentavo Šakių rajono agentūros vadovas Kęstutis Lopeta, reido metu bausti neprireikė nei žvejų, nei poilsiautojų. K. Lopeta priminė, kad kiekvienas ežeras ir upė turi savo apsaugos juostą ir zoną, kurių dydis kiekvienu atveju gali būti skirtingas. Tačiau, pasak K. Lopetos, jei nenorime užsidirbti baudos, automobilio nereikėtų palikti arčiau nei 25 m iki vandens telkinio. Šią savaitę aplinkosaugininkai tikrino Sintautų, Braškių tvenkinius, pažeidimų nebuvo užfiksuota. Pernai šios akcijos metu aplinkos inspektoriai rajone surengė apie 30 reidų ir nubaudė šešis pažeidėjus. Vadovas paminėjo, kad automobilius dėl saugumo žvejai ar poilsiautojai stato taip, kad jie būtų matomi. Arba žvejai nakčiai kūrena laužus tam tikslui neįrengtose, neskirtose vietose. Vandens apsaugos reikalavimų pažeidimas ir automobilio palikimas tiesiog pakrantėje – brangus malonumas. Jis šeimininkui gali užtraukti įspėjimą arba baudą iki 144 eurų.
 
Miškininkai primena, kad transporto priemonių statymo reikalavimų dera paisyti ir miškuose. VĮ Šakių miškų urėdijos miško apsaugos inžinierius Kęstutis Jankauskas sakė, kad miškininkai, girininkijų darbuotojai nuolat daro reidus, lankosi poilsiavietėse. Jis priminė, kad transporto priemones galima palikti tik paženklintose stovėjimo vietose arba miško kelių pakraščiuose Važiavimas miško paklote, bekele yra draudžiamas.

„Kasmet susiduriame su problema, kai prasideda grybavimas, uogavimas. Tuomet automobiliai paliekami tiesiog miško keliukuose, tai labai trukdo pravažiuoti miškovežiams. Kalbamės su vairuotojais, perspėjame, kad patrauktų transporto priemones, dažniausiai susitariame gražiuoju“, – sakė K. Jankauskas.

Inspektorius priminė, kad neteisėtas važiavimas per žolės dangą piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 144 eurų. Transporto priemonių statymas miške arba važiavimas bekele užtraukia įspėjimą ar baudą nuo 14 iki 57 eurų, jei toks pažeidimas padarytas saugomoje teritorijoje – bauda nuo 86 iki 144 eurų.
Aplinkosaugininkai primena, kad patikrinimai vyks iki vasaros pabaigos, todėl ragina vairuotojus elgtis atsakingai.

Gyventojus aplinkosaugininkai ragina nelikti abejingus, apie pastebėtus pažeidimus pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai rajono agentūrai telefonu (8-345) 60342.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.