Sporto centre – darbų įkarštis

smelis jkscGintarė MARTINAITIENĖ

Gal kai kas mano, kad Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC) atostogauja, tačiau iš tikro darbai vyksta pilnu pajėgumu. Iki savaitgalio planuojama pabaigti tinklinio aikštelę, remontuojama pirtis, numatyta ir kitokių pokyčių.

Nuotr. Vietoj buvusios šaudyklos, sutvarkius griuvėsius, prie JKSC jau šią savaitę bus įrengta nauja tinklinio aikštelė.

JKSC direktoriaus pavaduotojas suaugusių sportui ir ūkio reikalams Paulius Puskunigis teigė nuolat galvojantis, kaip pritraukti daugiau jaunimo, sporto aistruolių. Seniai jis mąstė, ką daryti ir kaip sutvarkyti buvusios šaudyklos griuvėsius, kurie nepuošė tvarkingos sporto centro aplinkos. Galiausiai nuspręsta toje vietoje įrengti tinklinio aikštelę. Tad visą praėjusią savaitę vyko intensyvūs darbai – buvo sutvarkyti likę griuvėsiai, vežamas smėlis, tvarkoma aplinka. Iš viso supilta 70 kubų smėlio, bus pastatyti stovai, tinklas. Aikštelė, pasak P. Puskunigio, atitiks visus reikiamus standartus, bus įrengtos laisvosios zonos. Ją norima užbaigti iki savaitgalio, nes čia vyks ir seniūnijų žaidynės.

Apie tai, kiek kainuos aikštelės įrengimas, pavaduotojas kalbėti nelinkęs, bet patikina, kad tiek paslaugas, tiek smėlį pavyko gauti su nuolaida. Pasak jo, svarbiausia, kad ir aplinka bus sutvarkyta, ir nauja aikštelė atsiras.

Beje, darbų įkarštis ne tik lauke, bet ir pastato viduje. Moterys baseine šveičia vaikų mėgstamą „varlinuką“, jau šią savaitę turi būti pradėtas pirties remontas.

„Senojoje jau buvo supuvusios lentos, tai nekilo ranka tvarkyti ir nusprendėme vietoj jos įrengti turkišką. Tad naująjį sezoną žmonės galės rinktis iš dviejų – kaitintis suomiškoje ar turkiškoje“, – pasakojo P. Puskunigis.

Galbūt neįprasta matyti lentas ir šiukšles nešiojančius bei kitus ūkio darbus dirbančius trenerius, tačiau patys JKSC darbuotojai pirtį išsigriovė, specialistams atlaisvino patalpą, beliko tik įrengti naująją. Neseniai buvo sutvarkytas ir vienas iš administracijos kabinetų. Taip pat vadinamuoju „ūkio būdu“. P. Puskunigis įsitikinęs: jeigu nori kažką turėti, reikia pačiam pastangų įdėti. Tad tai ir daro. Be to, įgyvendinant projektą iki rudens planuoja modernizuoti bei atnaujinti apšvietimą.

„Visame pastate bei lauke bus sudėtas LED apšvietimas, baseine papildomai bus įrengtas palaipsniui keičiantis spalvas. Visur bus daug šviesiau, be to, ir gerokai sutaupysime“, – numatytais pokyčiais džiaugėsi JKSC pavaduotojas suaugusių sportui ir ūkio reikalams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.